Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu am considerat ca nu mai e nevoie de acel sirop. Din ingredientele date mie mi-au iesit 18 indiene, dar numarul lor difera in fuctie de marimea la care le faceti. Sunt perfecte pentru masa de Pasti.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Indiene cu piersici si mascarpone

Ingrediente

  • Pt blat:
  • - 4 oua
  • - 4 linguri zahar
  • - 4 linguri faina
  • - O lingurita esenta de rom
  • Pt umplutura:
  • -3 piersici nu foarte moi (pot fi din compot)
  • -200 ml frisca lichida
  • -250 gr mascarpone
  • -2-3 linguri de zahar (otional)
  • Pt decor:
  • -100 gr ciocolata
  • -50 ml frisca lichida
  • -50 gr unt
  • -bucatele de fructe, frunze de menta, floricele de levantica

Mod de preparare

Blatul: Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si esenta de rom. Adaugam galbenusurile si faina amestecand bine de sus in jos pana se omogenizeaza. Acest aluat il punem intr-un pos si facem cercuri cu diametru de 4-5 cm, lasand loc intre ele. Cand am umplut toata tava o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 15 minute . Le scoatem si le lasam la racit pe tava.


Pregatim umplutura: Piersicile le spalam bine si le taiem in bucatele mici . Acestea pot fi inlocuite cu orice alte fructe . Le punem intr-un bol si le lasam sa astepte. Intr-un vas inalt punem 250 gr mascarpone impreuna cu 2-3 linguri de zahar si il batem cu mixerul putin. Frisca lichida o batem tare si o amestecam cu mascarpone. Din crema obtinuta lasam deoparte aproximativ 3 linguri, pe care o vom folosi la decor. Crema ramasa o vom pune in pos.


Impartim cercurile de aluat , baza pentru indiene, in doua partie egale. Eu am avut 36 de bucati, deci am pus 18 pe o tava . Cu ajutorul posului punem un strat de crema . Deasupra punem bucatele de piersici, iar peste mai punem un strat de crema.


Asezam deasupra celelalte cercuri de blat ramase si dam la frigider pana cand facem glazura. Pentru glazura vom rupe ciocolata bucatele mici . Intr-un vas ,pe foc mic, punem la incalzit frisca, adaugam bucatelele de ciocolata si untul . Atentie sa nu fiarba. Scoatem indienele din frigider , turnam cu o lingura glazura pe fiecare si dam din nou la frigider.


Cand glazura s-a intarit punem cate un mot de crema , bucatele de fructe, frunze de menta si flori de levantica sau puteti pune ce doriti. Se pastreaza la frigider pana cand sunt servite .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Rulada fina cu ganache de cafea
1
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
2
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
3
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
4
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii