Islerele sunt foarte usor de preparat si sunt delicioase. Aceasta reteta de islere o gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte retete de prajituri.
Islerele sunt prajituri foarte usor de preparat si sunt delicioase. Pentru a prepara ceasta reteta de isler se amesteca ingredientele pentru aluat, pana rezulta o compozitie omogena. Se intinde din aluat o foaie cu grosimea de 3-5 mm, din care se decupeaza rondele cu ajutorul unui pahar mic. Se coc rondelele la foc potrivit, in tava neunsa. Dupa ce s-au rumenit putin, se scot cu atentie si se depoziteaza pe o suprafata plana, sa nu se indoaie. Pentru crema, se fierb ingredientele, fara unt, la bain-marie, amestecand continuu. Cand incepe sa se ingroasa, se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga apoi untul frecat spuma. Pentru glazura se incalzeste untul si laptele si se toarna peste zahar praf si cacao. Se amesteca bine si se pastreaza la cald, fara sa fiarba. Se ung cu aceste amestec rondelele si se lasa la uscat. Se umplu rondelele cate 2 cu crema, apoi se trec marginile prin zahar praf si se pun pe un platou.
Islerele se servesc a doua zi.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii