Islerele sunt foarte usor de preparat si sunt delicioase. Aceasta reteta de islere o gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte retete de prajituri.
Islerele sunt prajituri foarte usor de preparat si sunt delicioase. Pentru a prepara ceasta reteta de isler se amesteca ingredientele pentru aluat, pana rezulta o compozitie omogena. Se intinde din aluat o foaie cu grosimea de 3-5 mm, din care se decupeaza rondele cu ajutorul unui pahar mic. Se coc rondelele la foc potrivit, in tava neunsa. Dupa ce s-au rumenit putin, se scot cu atentie si se depoziteaza pe o suprafata plana, sa nu se indoaie. Pentru crema, se fierb ingredientele, fara unt, la bain-marie, amestecand continuu. Cand incepe sa se ingroasa, se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga apoi untul frecat spuma. Pentru glazura se incalzeste untul si laptele si se toarna peste zahar praf si cacao. Se amesteca bine si se pastreaza la cald, fara sa fiarba. Se ung cu aceste amestec rondelele si se lasa la uscat. Se umplu rondelele cate 2 cu crema, apoi se trec marginile prin zahar praf si se pun pe un platou.
Islerele se servesc a doua zi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii