Kaak Bi Haleeb - prajituri cu lapte

Kaak sunt niste prajituri delicioase specifice Libanului, unde se pregatesc cu precadere inainte de Pasti.

Complexitate
redusa
Kaak Bi Haleeb - prajituri cu lapte

Ingrediente

  • 1-1/2 cani de faina
  • 100g unt
  • 2lg ulei de masline
  • 1 ceasca cu lapte
  • 200g zahar
  • 1lg drojdie uscata
  • 1lg amestec de condimente (seminte de migdale
  • maghiran
  • anason)

Mod de preparare

1. Amestecati faina cu drojdia si condimentele, si adaugati treptat uleiul de masline si untul topit.

2. Diluati zaharul in lapte si adaugati la amestec.

3. Framantati aluatul si lasati la dospit pentru 2 ore.

4. Formati cu ajutorul unei cani mai mici prajiturele plate de 1cm grosime. Puteti sa le dati ce forma doriti.

5. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu la inceput, iar apoi la foc mai tare, pentru aproximtiv 35 de minute.


Inainte de servire, prajiturile cu lapte se inmoaie cu o fata in amestecul de lapte cu zahar, dupa care se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc