Kaak sunt niste prajituri delicioase specifice Libanului, unde se pregatesc cu precadere inainte de Pasti.
1. Amestecati faina cu drojdia si condimentele, si adaugati treptat uleiul de masline si untul topit.
2. Diluati zaharul in lapte si adaugati la amestec.
3. Framantati aluatul si lasati la dospit pentru 2 ore.
4. Formati cu ajutorul unei cani mai mici prajiturele plate de 1cm grosime. Puteti sa le dati ce forma doriti.
5. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu la inceput, iar apoi la foc mai tare, pentru aproximtiv 35 de minute.
Inainte de servire, prajiturile cu lapte se inmoaie cu o fata in amestecul de lapte cu zahar, dupa care se pudreaza cu zahar.
Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu pui• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumatImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniChiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.
Chiftele de cartofi cu dovlecelDovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...
Tocana de legume cu dovleceiUn ghiveci din legume si orez foarte delicios
Ghiveci din legume si orezMena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...
Prajitura Mena
Comentarii
Adaugă comentariu