Kaak Bi Haleeb - prajituri cu lapte

Kaak sunt niste prajituri delicioase specifice Libanului, unde se pregatesc cu precadere inainte de Pasti.

Complexitate
redusa
Kaak Bi Haleeb - prajituri cu lapte

Ingrediente

  • 1-1/2 cani de faina
  • 100g unt
  • 2lg ulei de masline
  • 1 ceasca cu lapte
  • 200g zahar
  • 1lg drojdie uscata
  • 1lg amestec de condimente (seminte de migdale
  • maghiran
  • anason)

Mod de preparare

1. Amestecati faina cu drojdia si condimentele, si adaugati treptat uleiul de masline si untul topit.

2. Diluati zaharul in lapte si adaugati la amestec.

3. Framantati aluatul si lasati la dospit pentru 2 ore.

4. Formati cu ajutorul unei cani mai mici prajiturele plate de 1cm grosime. Puteti sa le dati ce forma doriti.

5. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu la inceput, iar apoi la foc mai tare, pentru aproximtiv 35 de minute.


Inainte de servire, prajiturile cu lapte se inmoaie cu o fata in amestecul de lapte cu zahar, dupa care se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori