Kaak sunt niste prajituri delicioase specifice Libanului, unde se pregatesc cu precadere inainte de Pasti.
1. Amestecati faina cu drojdia si condimentele, si adaugati treptat uleiul de masline si untul topit.
2. Diluati zaharul in lapte si adaugati la amestec.
3. Framantati aluatul si lasati la dospit pentru 2 ore.
4. Formati cu ajutorul unei cani mai mici prajiturele plate de 1cm grosime. Puteti sa le dati ce forma doriti.
5. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu la inceput, iar apoi la foc mai tare, pentru aproximtiv 35 de minute.
Inainte de servire, prajiturile cu lapte se inmoaie cu o fata in amestecul de lapte cu zahar, dupa care se pudreaza cu zahar.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii