Pentru retete de pimavara Lapte de pasare asezat in cuib aromat din biscuiti
Se prepara cosuletele cu o seara inante, sa stea in forma peste noapte la frigider din 200 g biscuiti maruntiti la robot care se framanta cu untul topit si mierea de albine. Se pune compozitie in forme de silicon,presand usor cu o lingurita pentru a da forma viitoarelor cuiburi. Se scot cu grija din forme a doua zi. Se bat albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc.La sfarsit se adauga si sucul de lamaie. Se pune laptele la fiert cu zaharul vanilat. Cand clocoteste se ia cu o lingura bezea si se pun galustile de bezea la fiert, dand focul incet. Se scot cu o spumiera si se pun pe un platou.
Galbenusurile se freaca cu un pic de zahar vanilat,cu lingura de amidon si se dilueaza cu laptele caldut ramas din fiertul galustilor de beze pune totu la bain marin sa fiarba, amestecand continuu pana se ingroasa crema. Se da de pe foc si se incorporeaza si untul amestecand continuu.Se pune crema intr-un pos si se punein fiecare cosulet din biscuiti apoi se decorea za cu cate o galusca din bezea fiarta in lapte.Se da la rece o ora inante de a le consuma. Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii