Limbile de pisica sunt niste fursecuri fine si fragede, frantuzesti, la care puteti folosi albusurile ramase. Pot fi folosite simple, sau inmuiate in ciocolata, sau lipite cate doua cu gem.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se mixeaza bine untul moale cu zaharul pana se obtine o crema fina.
Se adauga apoi faina in ploaie, albusurile batute spuma si zaharul vanilat si se amesteca pana la omogenizare. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt) se formeaza fasii lungi, nu foarte groase. Se dau la cuptor aproximativ 10 minute, pana se auresc pe margini. Se desprind cu lama unui cutit si cat sunt calde le puteti aseza pe o sucitoare, sau le puteti indoi usor pana se racesc, pentru o forma deosebita.
Daca le faceti sub forma de piscot si putin mai groase le puteti lipi cate doua cu gem. Sunt foarte fragede!
Limbile de pisica se scot repede de pe tava, cat sunt inca fierbinti, altfel se rup.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii