Limbile de pisica sunt niste fursecuri fine si fragede, frantuzesti, la care puteti folosi albusurile ramase. Pot fi folosite simple, sau inmuiate in ciocolata, sau lipite cate doua cu gem.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se mixeaza bine untul moale cu zaharul pana se obtine o crema fina.
Se adauga apoi faina in ploaie, albusurile batute spuma si zaharul vanilat si se amesteca pana la omogenizare. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt) se formeaza fasii lungi, nu foarte groase. Se dau la cuptor aproximativ 10 minute, pana se auresc pe margini. Se desprind cu lama unui cutit si cat sunt calde le puteti aseza pe o sucitoare, sau le puteti indoi usor pana se racesc, pentru o forma deosebita.
Daca le faceti sub forma de piscot si putin mai groase le puteti lipi cate doua cu gem. Sunt foarte fragede!
Limbile de pisica se scot repede de pe tava, cat sunt inca fierbinti, altfel se rup.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii