Lipia cu mere este un desert delicios si usor de facut, dar si mai usor de savurat intr-o zi de duminica, alaturi de familie.
Merele se spală, se curăţă de coajă şi cotor şi două treimi din acestea se rad pe răzătoare, celelalte se taie în cubuleţe. Margarina moale se amestecă cu fulgii de ovăz şi cu tărâţele de ovăz. Se adaugă merele rase (nu trebuie să fie stoarse; este bine să fie cât mai zemoase), apoi se adaugă coajă rasă de lămâie şi cu zahărul vanilat. Se aşează uniform prin apăsare într-o tavă mare unsă puţin cu margarină. Merele tăiate cubuleţe se condimentează cu coajă rasă de la cealaltă lămâie, cu cuişoarele şi cu ghimbirul măcinate. Se presară pe aluat fulgi de ovăz, apoi se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de circa 30 de minute. Se unge cu gem, se presară cu stafide şi cu miezul de nucă tocat mai mare, se reintroduce în cuptor şi se coace încă 5-8 minute.
Lipia de mere se serveşte caldă, alaturi de o cupă de ingheţată.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii