Lipia cu mere este un desert delicios si usor de facut, dar si mai usor de savurat intr-o zi de duminica, alaturi de familie.
Merele se spală, se curăţă de coajă şi cotor şi două treimi din acestea se rad pe răzătoare, celelalte se taie în cubuleţe. Margarina moale se amestecă cu fulgii de ovăz şi cu tărâţele de ovăz. Se adaugă merele rase (nu trebuie să fie stoarse; este bine să fie cât mai zemoase), apoi se adaugă coajă rasă de lămâie şi cu zahărul vanilat. Se aşează uniform prin apăsare într-o tavă mare unsă puţin cu margarină. Merele tăiate cubuleţe se condimentează cu coajă rasă de la cealaltă lămâie, cu cuişoarele şi cu ghimbirul măcinate. Se presară pe aluat fulgi de ovăz, apoi se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de circa 30 de minute. Se unge cu gem, se presară cu stafide şi cu miezul de nucă tocat mai mare, se reintroduce în cuptor şi se coace încă 5-8 minute.
Lipia de mere se serveşte caldă, alaturi de o cupă de ingheţată.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii