Lipie cu mere

Lipia cu mere este un desert delicios si usor de facut, dar si mai usor de savurat intr-o zi de duminica, alaturi de familie.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1
  • 5 kg mere
  • 100 grame margarină
  • 25 grame de fulgi de ovăz
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 linguriţă de cuişoare şi ghimbir
  • măcinate
  • 7 linguri de gem de caise (sau de alt fel)
  • 4 linguri de stafide şi nuci (sau alune sau migdale)

Mod de preparare

Merele se spală, se curăţă de coajă şi cotor şi două treimi din acestea se rad pe răzătoare, celelalte se taie în cubuleţe. Margarina moale se amestecă cu fulgii de ovăz şi cu tărâţele de ovăz. Se adaugă merele rase (nu trebuie să fie stoarse; este bine să fie cât mai zemoase), apoi se adaugă coajă rasă de lămâie şi cu zahărul vanilat. Se aşează uniform prin apăsare într-o tavă mare unsă puţin cu margarină. Merele tăiate cubuleţe se condimentează cu coajă rasă de la cealaltă lămâie, cu cuişoarele şi cu ghimbirul măcinate. Se presară pe aluat fulgi de ovăz, apoi se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de circa 30 de minute. Se unge cu gem, se presară cu stafide şi cu miezul de nucă tocat mai mare, se reintroduce în cuptor şi se coace încă 5-8 minute.


Lipia de mere se serveşte caldă, alaturi de o cupă de ingheţată.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci