Macarons cu ciocolata

• separati albusurile de galbenusuri – lasati albusurile peste noapte in frigider• macinati migdalele crude (fara coaja) in "moara

Portii
4
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
ridicata
Macarons cu ciocolata

Ingrediente

  • zahar pudra - 256 g
  • faina de migdale (migdale cruda) - 136 g
  • cacao - 3 linguri rase
  • sare - 1/4 lingura
  • albusuri - 3 buc
  • zahar - 3 linguri
  • Pentru ganache:
  • ciocolata 85% 110 g
  • smantana de gatit - 120 ml
  • unt calitativ 82% 50 g
  • Extra:
  • poche cu cap drept, simplu
  • tava din silicon, speciala pentru macarons

Mod de preparare

• separati albusurile de galbenusuri – lasati albusurile peste noapte in frigider
• macinati migdalele crude (fara coaja) in "moara de macinat" a robotului multifunctional Ankarsrum
• cerneti zaharul pudra
• amestecati zaharul pudra, pudra de cacao si faina de migdale in blenderul robotului multifunctional Ankarsrum
• cerneti din nou aceasta compozitie
• scoateti albusurile si lasati-le la temperatura camerei
• folosind atasamentul de tel al aparatului Ankarstrum, bateti albusurile spuma impreuna cu sarea, iar cand acestea s-au inchegat cca 3 sferturi, adaugati si cele 3 linguri de zahar – bateti pana ce albusul devine lucios
• rasturnati compozitia solida intr-un castron
• folosind o spatula din silicon, impaturiti albusurile de ou (pastrand aerul in interior), cu miscari constante, de sus in jos, pentru cca 60 de impaturiri, pana veti obtine o compozitie aerata, de un maro inchis, dar lucios
• introduceti aceasta compozitie in poche
• pe o tava de silicon puneti cate putina compozitie in fiecare orificiu destinat cojilor de macarons – aveti grija sa nu depaseasca pragul mic de silicon, iar compozitia sa curga pe langa
• bateti tava de cateva ori de masa
• lasati-o la temperatura camerei cca 30 min pana cand va face un strat tare la exterior
• introduceti-le in cuptorul electric incins in prealabil la 150 de grade, pentru cca 15-20 min (sau pana cand vedeti ca sunt crescute adecvat si au piciorul corespunzator) – daca nu aveti un cuptor electric atunci va trebui sa gatiti cu usa cuptorului usor intre deschisa – controlul temperaturii este foarte important atunci cand pregatiti macarons
• opriti cuptorul si lasati-le sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa pentru 5 minute, apoi le puteti scoate la temperatura camerei – un soc foarte rapid ar putea sa le dezumfle instantaneu 
• scoateti-le din forma numai in momentul in care s-au racit complet
• radeti ciocolata intr-un castron
• pe foc, adaugati smantana de gatit pana ce aceasta devine fierbinte
• turnati-o apoi peste ciocolata, in castron
• adaugati si untul si amestecati bine
• lasati-o la frigider si cand s-a inchegat, adaugati-o in poche
• folosind coji de macarons de aceeasi marime, adaugati crema ganache intre doua jumatati de coji
• Voila! Macarons cu ganache de ciocolata sunt gata!
Sa le savurati cu placere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa