Macarons cu ciocolata

• separati albusurile de galbenusuri – lasati albusurile peste noapte in frigider• macinati migdalele crude (fara coaja) in "moara

Portii
4
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
ridicata
Macarons cu ciocolata

Ingrediente

  • zahar pudra - 256 g
  • faina de migdale (migdale cruda) - 136 g
  • cacao - 3 linguri rase
  • sare - 1/4 lingura
  • albusuri - 3 buc
  • zahar - 3 linguri
  • Pentru ganache:
  • ciocolata 85% 110 g
  • smantana de gatit - 120 ml
  • unt calitativ 82% 50 g
  • Extra:
  • poche cu cap drept, simplu
  • tava din silicon, speciala pentru macarons

Mod de preparare

• separati albusurile de galbenusuri – lasati albusurile peste noapte in frigider
• macinati migdalele crude (fara coaja) in "moara de macinat" a robotului multifunctional Ankarsrum
• cerneti zaharul pudra
• amestecati zaharul pudra, pudra de cacao si faina de migdale in blenderul robotului multifunctional Ankarsrum
• cerneti din nou aceasta compozitie
• scoateti albusurile si lasati-le la temperatura camerei
• folosind atasamentul de tel al aparatului Ankarstrum, bateti albusurile spuma impreuna cu sarea, iar cand acestea s-au inchegat cca 3 sferturi, adaugati si cele 3 linguri de zahar – bateti pana ce albusul devine lucios
• rasturnati compozitia solida intr-un castron
• folosind o spatula din silicon, impaturiti albusurile de ou (pastrand aerul in interior), cu miscari constante, de sus in jos, pentru cca 60 de impaturiri, pana veti obtine o compozitie aerata, de un maro inchis, dar lucios
• introduceti aceasta compozitie in poche
• pe o tava de silicon puneti cate putina compozitie in fiecare orificiu destinat cojilor de macarons – aveti grija sa nu depaseasca pragul mic de silicon, iar compozitia sa curga pe langa
• bateti tava de cateva ori de masa
• lasati-o la temperatura camerei cca 30 min pana cand va face un strat tare la exterior
• introduceti-le in cuptorul electric incins in prealabil la 150 de grade, pentru cca 15-20 min (sau pana cand vedeti ca sunt crescute adecvat si au piciorul corespunzator) – daca nu aveti un cuptor electric atunci va trebui sa gatiti cu usa cuptorului usor intre deschisa – controlul temperaturii este foarte important atunci cand pregatiti macarons
• opriti cuptorul si lasati-le sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa pentru 5 minute, apoi le puteti scoate la temperatura camerei – un soc foarte rapid ar putea sa le dezumfle instantaneu 
• scoateti-le din forma numai in momentul in care s-au racit complet
• radeti ciocolata intr-un castron
• pe foc, adaugati smantana de gatit pana ce aceasta devine fierbinte
• turnati-o apoi peste ciocolata, in castron
• adaugati si untul si amestecati bine
• lasati-o la frigider si cand s-a inchegat, adaugati-o in poche
• folosind coji de macarons de aceeasi marime, adaugati crema ganache intre doua jumatati de coji
• Voila! Macarons cu ganache de ciocolata sunt gata!
Sa le savurati cu placere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta