Marchiza cu ciocolata

Se topeste ciocolata intr-un ibric cu o treime pahar de apa, pe foc mic. Dupa ce s-a topit ciocolata se ia ibricul de pe foc. Se freaca intr-un vas u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr ciocolata
  • 6 oua
  • 200 gr unt
  • 1 pahar lichior de portocale
  • 200 gr zahar pudra

Mod de preparare

Se topeste ciocolata intr-un ibric cu o treime pahar de apa, pe foc mic. Dupa ce s-a topit ciocolata se ia ibricul de pe foc. Se freaca intr-un vas untul spuma. Se sparg ouale, se pun albusurile intr-un castron, iar galbenusurile se inglobeaza, pe rand, in unt. Se amesteca untul cu galbenusurile si se adauga lichiorul. Se bat spuma tare albusurile si se inglobeaza in crema de galbenusuri. Se adauga in crema, putin cate putin, ciocolata. Se unge cu unt o hartie alba, se acopera cu ea o forma. Se toarna preparatul in forma si se pune in frigider o noapte.

Prajitura se serveste imediat dupa ce se scoate din forma.

Alte retete de dulciuri:

Crema de iaurt

Tarta cu visine

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc