Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura mazurca sunt necesare urmatoarele ingrediente: zahar pudra, faina, nuci taiate, stafide, unt.
Se freaca zaharul cu galbenusurile care se pun pe rand, unul cate unul. Se adauga faina, nucile si stafidele si la urma albusurile batute spuma. Se amesteca usor si se toarna totul intr-o tava acoperita cu hartie unsa cu unt. Se coace la foc potrivit. Cand este gata se rastoarna pe un fund de lemn, se acopera cu un servetel si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea se taie bucati patrate sau in forma de romb de marimea dorita.
Se poate pudra cu zahar.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu branza si stafide
Prajitura cu gem de cirese
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii