Prajituri

Reteta Melcisori cu nuca si gem de macese

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 20m 
Claudia Baban postat de
Postat pe: 10-10-2018
Adaugă în cartea de bucate
Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe, iar pentru umplutură am preferat gemul de măceşe şi nuca măcinată.
Pentru a completa gustul, am adăugat o glazură acrişoară de lămâie.
Foarte mult îmi place cum se lucrează aluatul acesta, ca să nu mai spun de culoarea superbă pe care a avut-o datorită ouălor de ţară, primite de la verişoara mea.

ingrediente

10 portii

   500 g faina
   5 oua
   50 g zahar
   180 g unt moale
   82% grasime
   7g drojdie uscata(1 plic)
   Vanilie
   coaja de lamâie
   Sare
   Gem de măceşe
   150 g nucă măcinata
Pentru glazurat:
   Zeama de la o lamâie
   Zahar pudra

mod de preparare

Faina am amestecat-o cu drojdia, zaharul, sarea, vanilia, coaja de lamâie, apoi am pus ouale.
Am omogenizat toate ingredientele, dupa care, cu ajutorul mixerului la care am atasat paletele pentru framântare, am început sa adaug câte un cubulet de unt moale.
Neaparat sa folositi un unt de calitate, cu procent mare de grasime.
Am mixat pâna ce untul a fost foarte bine încorporat si aluatul a început sa se desprinda de peretii vasului.
Am mai framântat putin aluatul cu mâna, apoi am acoperit cu o folie alimentara si l-am pus la frigider pentru câteva ore.
Da, la frigider. Acest aluat va dospi foarte bine la frigider si apoi se va lucra foarte usor cu el.
Dupa ce a dospit suficient, am scos aluatul de la frigider si am întins o foaie de 1 cm grosime.
Am uns cu gem de măceşe si am presarat cu nuca macinata.
Am rulat foaia, apoi am taiat bucati de aproximativ 5 cm, pe care le-am asezat în tava pe hâtie de copt.
Le-am lasat sa mai dospeasca cât timp am încalzit cuptorul la 200 de grade C.
Am pus tava la cuptor pentru 20 de minute, pe treapta de jos a cuptorului.
Pentru glazura, am amestecat zaharul pudra cu zeama de lamâie si am glazurat melcisorii cât înca erau fierbinti.
Eu nu m-am abtinut si am mâncat unul imediat ce i-am scos din cuptor.
Voi sa faceti cum credeti de cuviinta.

 S-aveţi poftă !!!

Incearca si Cupe cu branza, ciocolata si migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si gem de macese" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.