Mere coapte cu miere si piersici

Se scoate miezul merelor. Se pun merele in vas termorezistent si se toarna deasupra putin unt topit. Se amesteca piersicile cu putin suc de lamiie, cu

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 mere mijlocii
  • 30 gr. unt
  • 125 gr. piersici uscate
  • suc de lamiie
  • 4 linguri de miere de albine
  • scortisoara

Mod de preparare

Se scoate miezul merelor. Se pun merele in vas termorezistent si se toarna deasupra putin unt topit. Se amesteca piersicile cu putin suc de lamiie, cu jumatate din cantitatea de miere si cu restul de unt. Se umplu apoi merele cu acest amestec. Se presara scortisoara in fiecare mar si se toarna deasupra restul de miere. Se pune la cuptor 45-50 minute, stropind cu suc de lamiie, pina cind merele devin moi.
Se servesc cu frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori