Mere coapte in aluat

Merele coapte in aluat sunt un desert cu fructe foarte creativ, delicios si decorativ. Pentru acestea faina se amesteca cu sarea, zaharul, smantana, oul, drojdia dizolvata in lapte si untul.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Mere coapte in aluat

Ingrediente

  • 4 mere
  • miere
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • nuci
  • unt
  • stafide
  • zeama de lamaie
  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 200 g smantana
  • 3 linguri lapte
  • 1 ou
  • 40 g zahar
  • 50 g unt
  • drojdie
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Merele coapte in aluat sunt un desert cu fructe foarte creativ, delicios si decorativ. Pentru acestea faina se amesteca cu sarea, zaharul, smantana, oul, drojdia dizolvata in lapte si untul. Se framanta aluatul si se lasa deoparte pana se pregatesc merele.

Merele se curata de coaja, se golesc de casuta semintelor si se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Locul ramas gol se umple apoi cu putin unt, nuci, miere sau dulceata, stafide, scortisoara si esenta de rom. Se intinde aluatul in foaie subtire si se taie in patru patrate. In mijlocul fiecaruia se aseaza cate un mar si se imbraca, adunand marginile deasupra. Se ung cu ou si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Se coc in cuptorul deja incins, timp de 30-35 minute.

Acest desert poate fi preparat in loc de prajitura cu mere.


Merele coapte in aluat se servesc calde, stropite cu miere de albine.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Salam de biscuiţi, reţetă rapida
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă rapida

Salam de biscuiţi, reţetă rapida, fara coacere, pe placul copiilor!

Salam de biscuiţi, reţetă rapida
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia