Mere invelite in foietaj cu sos de vin alb

Mere invelite in foietaj cu sos de vin alb este un desert cu mere delicios, care acompaniat de sosul de vin alb ne vor incanta papilele gustative.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Mere invelite in foietaj cu sos de vin alb

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 6 mere potrivite
  • 250 g foi de placinta
  • 100 g stafide aurii
  • 100 g visine uscate
  • 100 g merisoare uscate
  • 100 g dulceata de afine
  • 100 g zahar brun
  • 100 g unt
  • 50 g nuci
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Pentru sosul de vin alb aveti nevoie de:
  • 3 galbenusuri de ou
  • 75 g zahar pudra
  • 5 linguri de vin alb demidulce

Mod de preparare

Mai intai, cu un cutit fin ascutit trasam de-a lungul fiecarui mar cate 4 taieturi usoare (la distante egale), asta pentru a preveni spargerea cojii atunci cand vor fi introduse in cuptor. Apoi, cu un cutit cu lama lunga si subtire, merele intregi se curata de cotor pe mijloc pentru a putea face loc umpluturii din stafide, nuci, dulceata de visine si caise uscate.

Combina stafidele cu merisoarele uscate si visinele uscate si umple fiecare mar in parte, dupa care adaugi o lingura de dulceata, iar deasupra pui o feliuta de unt, o lingurita de zahar brun, scortisoara si cateva nuci.

Se intinde pe o masa foietajul de placinta si sa taie fasii lungi cu o grosime de aproximativ 1 cm. Dupa care, se ia fiecare mar si se impacheteaza cu maxim 5 fasii puse in x, asezand marul ca in imagini. La final marul va aparea ca intr-o colivie/cusca.

Se aseaza merele intr-o tava unsa cu margarina sau tapetata cu faina si se ung cu o pensula cu galbenus de ou batut.

Se dau la cuptorul incins la 180 de grade timp de 40 de minute sau pana cand foietajul este auriu si merele coapte.

Pentru a face sosul din vin alb, amestecati cele 3 galbenusuri impreuna cu zaharul pudra pe un bain-marie pana ce devine un sos cu o consistenta cremoasa. Apoi se ia oala de pe foc, se lasa la racit cateva minute, dupa care se mai mixeaza aproximativ 5 minute.

La final, adaugati cele 5 linguri de vin alb demidulce, amestecati sosul si il turnati peste fiecare mar inainte de a-l servi.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Merele invelite in foietaj se servesc de preferat calde cu sos de vin alb turnat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Coltunasi de post cu gem
3
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Rulouri cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Parteneri
Pogacele cu chimen
Bucataras.RO

Pogacele cu chimen

M-am inspirat de la reteta Adinei, dar cu cateva modificari desi nu imi sta in caracter:)) Cand am inceput sa le framant mi...

Pogacele cu chimen
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!