Mere invelite in foietaj cu sos de vin alb este un desert cu mere delicios, care acompaniat de sosul de vin alb ne vor incanta papilele gustative.
Mai intai, cu un cutit fin ascutit trasam de-a lungul fiecarui mar cate 4 taieturi usoare (la distante egale), asta pentru a preveni spargerea cojii atunci cand vor fi introduse in cuptor. Apoi, cu un cutit cu lama lunga si subtire, merele intregi se curata de cotor pe mijloc pentru a putea face loc umpluturii din stafide, nuci, dulceata de visine si caise uscate.
Combina stafidele cu merisoarele uscate si visinele uscate si umple fiecare mar in parte, dupa care adaugi o lingura de dulceata, iar deasupra pui o feliuta de unt, o lingurita de zahar brun, scortisoara si cateva nuci.
Se intinde pe o masa foietajul de placinta si sa taie fasii lungi cu o grosime de aproximativ 1 cm. Dupa care, se ia fiecare mar si se impacheteaza cu maxim 5 fasii puse in x, asezand marul ca in imagini. La final marul va aparea ca intr-o colivie/cusca.
Se aseaza merele intr-o tava unsa cu margarina sau tapetata cu faina si se ung cu o pensula cu galbenus de ou batut.
Se dau la cuptorul incins la 180 de grade timp de 40 de minute sau pana cand foietajul este auriu si merele coapte.
Pentru a face sosul din vin alb, amestecati cele 3 galbenusuri impreuna cu zaharul pudra pe un bain-marie pana ce devine un sos cu o consistenta cremoasa. Apoi se ia oala de pe foc, se lasa la racit cateva minute, dupa care se mai mixeaza aproximativ 5 minute.
La final, adaugati cele 5 linguri de vin alb demidulce, amestecati sosul si il turnati peste fiecare mar inainte de a-l servi.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Merele invelite in foietaj se servesc de preferat calde cu sos de vin alb turnat deasupra.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaSarmalutele cu soia si ciuperci este o mancare de post delicioasa. Intr-un vas cu apa fierbinte se pun granulele de soia,se...
Sarmalute cu soia si ciuperci• curatati perele si ananasul• adaugati perele si ananasul palnia de alimentare a storcatorului multifunctional Vita...
Indian PunchO altă variantă a salatei orientale, adaptată după gustul nostru și ce am găsit prin frigider/cămară. Este o reteta...
Salata de cartofiDelicioasa si usor de preparat! Pofta buna!
Pizza cu baby spanac si galbiori muratiPentru salata de fructe Macedonia fructele proaspete, curatate, taiate cubulete, se pun intr-un bol cu zahar si sucul de...
Salata de fructe MacedoniaPuteti folosii orice tip de dulceata doriti sau finetti Clatite cu dragoste pregatite ❤
Clatite cu dulceata, banana si miereIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii