Mere prajite in aluat

Se curata 4-5 mere tari, de marime mijlocie, se scobesc putin in mijloc cu un cutit foarte subtire, ca sa scoatem samburii si se taie felii cam de 1 c

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 mere tari
  • 2-3 linguri de rachiu sau de rom
  • o lingura de zahar
  • o ceasca de faina
  • o ceasca de lapte sau de apa
  • 2 oua
  • o lingura de ulei
  • una de rom
  • un praf de sare
  • untura

Mod de preparare

Se curata 4-5 mere tari, de marime mijlocie, se scobesc putin in mijloc cu un cutit foarte subtire, ca sa scoatem samburii si se taie felii cam de 1 cm. grosime. Se pun intr-un castron, se toarna 2-3 linguri de rachiu sau de rom, se presara o lingura de zahar si se tin astfel vre-o jumatate de ora. Se pune o ceasca de faina intr-un castron. Se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte sau de apa, 2 galbenusuri de ou, o lingura de ulei, una de rom si un praf de sare. Se amesteca cu incetul, ca sa nu se faca cocolosi. Se lasa apoi sa se odihneasca cel putin o ora. Numai cu cateva minute inainte de a praji merele, se adauga in aluat cele 2 galbenusuri facute spuma. Se scurg bine feliile de mere de zeama pe care au lasat-o, se moaie in aluatul ce trebuie sa fie potrivit de gros ca sa le acopere bine. Se pun apoi la prajit in untura multa si foarte fierbinte. Se rumenesc pe o parte si pe alta. Se servesc indata ce sunt gata. Se presara cu zahar pisat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori