Mere umplute cu gem, branza si bezea

Merele umplute cu gem, branza si bezea se servesc stropite cu putin lichior de fructe. Sunt delicioase.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Umplutura se face din:
  • 12 mere potrivite
  • 12 bucati de miez de nuca
  • 12 lingurite de gem si
  • 2 albusuri batute bezea cu
  • 125 g zahar tos.

Mod de preparare

Pentru merele umplute cu gem, branza si bezea se spala merele si se scobesc pe la codita cu un varf de cutit, apoi, in fiecare mar scobit, se pune o bucata de miez de nuca si o lingurita de gem. Se pun in tava tapetata cu zahar ars caramel si se coc pe jumatate. Apoi se scot si se pune cu posul pe fiecare mar cate o bezea si se da la cuptor la foc mic. Gemul si nuca se pot inlocui cu branza de vaci, amestecata cu zahar si mirodenii.


Merele umplute cu gem, branza si bezea se servesc stropite cu putin lichior de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc