Mi cuit au chocolat

Mi cuit au chocolat sau prajitura cu interior moale de ciocolata este desertul francezilor, simplu de facut, dar musai atentie la timpul de preparare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Mi cuit au chocolat

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 portii :
  • 100 g ciocolata neagra min.60 %
  • 100 g unt
  • 2 oua si 2 galbenusuri
  • 50 g faina
  • 80 g zahar pudra
  • 4 patratele de ciocolata
  • Timp de coacere: 8-9 minute

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 200 grade (sau foc iute).
Puneti la topit la bain-marie ciocolata si untul. Amestecati si dati la o parte cand sunt topite.
Amestecati ouale si galbenusurile cu zaharul. Peste aceasta compozitie varsati amestecul de unt si ciocolata. Adaugati faina si amestecati pana la omogenizare.
Ungeti bine cu unt formele.
Varsati jumatate din compozitie, puneti cate un patrat de ciocolata, varsati cealalata jumatate.
Umpleti 3/4 din forma.
Coaceti 8-9 minute, in functie de cuptor. Este gata in momentul in care pe margini e copt iar in mijloc este semi-lichid. Stati cu ochii pe el. Daca intarziati prea mult, e ratata treaba...
Scoateti din cuptor, lasati 2 minute si rasturnati cu atentie in farfurie. Mancati-l imediat, simplu sau cu inghetata de vanilie.
Pofta buna!


Serviti prajitura cu interior moale de ciocolata imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Șnițele din piept de pui marinat
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos