Mi cuit au chocolat sau prajitura cu interior moale de ciocolata este desertul francezilor, simplu de facut, dar musai atentie la timpul de preparare.
Incalziti cuptorul la 200 grade (sau foc iute).
Puneti la topit la bain-marie ciocolata si untul. Amestecati si dati la o parte cand sunt topite.
Amestecati ouale si galbenusurile cu zaharul. Peste aceasta compozitie varsati amestecul de unt si ciocolata. Adaugati faina si amestecati pana la omogenizare.
Ungeti bine cu unt formele.
Varsati jumatate din compozitie, puneti cate un patrat de ciocolata, varsati cealalata jumatate.
Umpleti 3/4 din forma.
Coaceti 8-9 minute, in functie de cuptor. Este gata in momentul in care pe margini e copt iar in mijloc este semi-lichid. Stati cu ochii pe el. Daca intarziati prea mult, e ratata treaba...
Scoateti din cuptor, lasati 2 minute si rasturnati cu atentie in farfurie. Mancati-l imediat, simplu sau cu inghetata de vanilie.
Pofta buna!
Serviti prajitura cu interior moale de ciocolata imediat.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii