Se amesteca lapte, smintina, galbenusuri, zahar pudra si sare, se adauga coniac sau rom si turnind treptat faina, se framinta cu mina un aluat putin m
Se amesteca lapte, smintina, galbenusuri, zahar pudra si sare, se adauga coniac sau rom si turnind treptat faina, se framinta cu mina un aluat putin mai moale decit cel de taitei. In loc de lapte si smintina se pot pune 2 linguri unt. Se intinde o foaie subtire ca pentru taitei, se taie fisii late de 4 cm si lungi de 10-12 cm, in forma de romburi. Pe fiecare bucatica, la mijloc, se face o taietura in lung, de 4 cm. Se trece prin aceasta deschizatura un colt al fiecarei bucati si se trage formind o funda. Aluatul se mai poate taia in forma de rozete. Se fac cerculete de diferite marimi cu o forma crestata pe margini, se pun unele peste altele si se apasa la mijloc cu degetul. Aluatul astfel pregatit se prajeste in grasime incinsa. Minciunelele prajite se scot cu furculita din grasime, se pun pe o sita sau pe o hirtie, se pudreaza cu zahar vanilat sau aromat cu coaja rasa de lamiie.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseZilele astea am cotrobăit pe site, după rețete cu ardei iute și am dat peste minunăția asta de rețetă preparată de...
Ardei iuți cu stafide conservați în oțetPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii