Laptele, zaharul,ouale, si cele doua prafuri de budinca se amesteca si se pun la fiert pe baie de aburi , amestecand continuu pana cand se ingroasa ca
Laptele, zaharul,ouale, si cele doua prafuri de budinca se amesteca si se pun la fiert pe baie de aburi , amestecand continuu pana cand se ingroasa ca o budinca.
Se ia de pe aburi si se lasa la racit.
Cand crema este rece, se dizolva gelatina in apa rece si se pune la incalzit (eu o pun tot pe baie de aburi) dar sa nu o fierbeti! doar sa se dizolve cristalele de gelatina.
Cand e dizolvata, se adauga in crema racita.
In timp ce se raceste crema, se va bate frisca tare.
Dupa adaugarea gelatinei, se amesteca si frisca in compozitie. Si gata, crema e gata!
Apoi incepe ansamblarea tortului .
Eu la un tort mare folosesc cam doua pachete de piscoturi Savoiardi mari.
In aceeasi crema, se pot amesteca fructele se aseaza in forma, se pune la racit.
Eu le-am pus in forma de muffins,ca sa-mi iasa mini diplomat.
Dupa ce am asezat celofan in fundul oalei, am pus fructe aranjate asa cum vroiam sa apara pe "fata" tortului, apoi crema si un rand de piscoturi.
Pofta buna!
Reteta Mini diplomat cu fructe a fost propusa de PARADIS pe forum culinar.ro
Alte retete de tort diplomat gasiti aici:
Tort diplomat,
Tortul meu diplomat,
Tort diplomat de struguri
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNoh, se pare că, an de an în această perioadă a anului, mă/ne împrietenim cu chefalul în diverse...
Chefal pe pat de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii