Mini tarte cu nuca de cocos si coaja de portocala

Mini tartele cu nuca de cocos si coaja de portocala sunt un desert delicios, ce poate fi luat si la pachet, dar pot fi servite si musafirilor sau pot fi o surpriza placuta pentru cei dragi.

Complexitate
redusa
Mini tarte cu nuca de cocos si coaja de portocala

Ingrediente

  • Pentru pasta:
  • -125 g de faina
  • -90 g de nuca de cocos
  • -90 g de zahar pudra
  • -90 g de unt
  • - 1 galbenus de ou
  • - 1 linguritza de coaja rasa de portocala
  • -un pic de sare
  • Pentru crema :
  • - 90 g de unt
  • - 90 g de zahar pudra
  • - 2 oua
  • - 90 g de nuca de cocos
  • - 20 g de faina
  • - coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Intr-un bol, lucrati faina cu untul cu varful degetelor sau faceti ca mine si puneti in robot ,adaugati coaja de portocala, sarea, nuca de cocos, zaharul si galbenusul. Framantati pana aveti o compozitie omogena. Va puteti ajuta cu cateva picaturi de suc de portocala in caz de nu se leaga . Formati o bila, o inveliti in folie si o puneti in frigider pentru 30 de minute. Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru crema, untul il puneti o jumatate de minut in cuptorul cu microunde ca sa se inmoaie un pic.
Incalziti cuptorul la 180 C.
Acum, se cerea o tava cu 23 de cm diametru in reteta originala , eu nu am asa ca a trebuit sa ma reorientez si intr-un final am facut mini portii in tava de muffin. Oricum fie ca faceti in tava mare sau in alte versiuni procedura este aceasi.
Intindem o foaie din aluatul scos din frigider cu 2-3 cm de diametru mai mare decat tava apoi o asezam in tava unsa cu unt.
Umplem cu crema facuta mai inainte si o nivelam .
Punem in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute.
Se lasa sa se raceasca complet inainte de servire.


Mini tartele cu nuca de cocos si coaja de portocala se servesc reci, la pachet sau ca desert.

Reteta de mini tarte cu nuca de cocos si coaja de portocala a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Emmalyne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola