Minitortuletele cu capsuni sunt un desert racoritor pe baza de fructe ce poate fi servit in perioada calda. Este un desert potrivit de sarbatoare.
Incepem cu piureul de capsuni: cantarim 300 de capsuni-
spalam capsunii sub un jet de apa rece, le rupem frunzulitele, ii uscam, apoi ii taiem in doua sau in patru-depinde de marimea lor si ii punem intr-o oala cu cei 100ml apa. Se acopera cu zaharul si se pun la fiert pana ce fructele devin moi si se pot mixa. Apoi, se mixeaza si se obtine piureul din care se folosesc 200ml-eu l-am folosit pe tot!
Blatul: se bat albusurile spuma cu zaharul praf, se adauga galbenusurile, faina si cacaua cernute si se amesteca.
Aluatul se toarna intr-o tava de copt si se coace pentru 10 minute-daca tava este mare, de aragaz sau 20 de minute, daca este o tava mai injusta, din care baza va iesi mai inalta.
Jeleul de capsuni se prepara conform instructiunilor de pe plic. Al meu a fost de la Coseli si l-am gasit in Lidl.
Am pus jeleul caldut peste blat si acesta a disparut, fiind inghitit de blat. Deci am avut un blat gata insiropat! :P
Voi nu faceti ca mine, asteptati sa se raceasca. Eu am fost nevoita sa mai prepar inca un jeleu, sa astept sa se raceasca complet blatul-l-am pus in frigider-si de-abia apoi am turnat jeleul. De data asta nu mai avea unde sa intre, deci a ramas la suprafata blatului. Mi-ar fi trebuit si al treilea plic de jeleu, deoarece de-abia se observa jeleul pe tortulet. E o dunga foarte subtire de jeleu...dap, data viitoare ;-)
Pentru spuma: Frisca lichida se bate cu zaharul praf si apoi se amesteca cu mascarpone.
Gelatina se inmoaie in apa-eu am pus vin rosu dulce, 50ml si 50ml apa-apoi se pune pe bain-marie pana se lichefiaza. Piureul de capsuni se amesteca cu gelatina si crema de frisca cu mascarpone si se toarna peste jeleul din tava.
Se da la rece. Am lasat-o peste noapte.
A doua zi cu un inel de inox -sau, cine nu are, cu un pahar umezit in apa rece-am taiat turnuletele.
Le-am decorat cu capsuni taiate in doua si cu o capsuna intreaga cu codita la mijloc.
Minitortuletele cu capsuni se servesc reci.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii