Se aleg caise coapte, care se curata de coaja si se pun intr-un castron, presarand deasupra lor o cana de zahar. Se introduc la frigider pentru o ora.
Se aleg caise coapte, care se curata de coaja si se pun intr-un castron, presarand deasupra lor o cana de zahar. Se introduc la frigider pentru o ora. Se separa albusurile si se bat spuma, se adauga restul de zahar si o lingurita de esenta de rom batandu-se in continuare, sa se intareasca. Dupa aceea, se adauga caisele, se freaca bine pana se obtine un piure, apoi se bate din nou cu telul, pana cand spuma obtinuta ramane lipita pe acesta. Se trece in cupe si se tine la frigider doua-trei ore, dupa care se poate servi.
Alte dulciuri retete recomandate
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Ciocolata de casa
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponePentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vaniliePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Un dulce delicios si usor de preparat.
Tiramisu reţetă originala, cu friscaO prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...
Prajitura cu cafea si crema mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaCheesecake cu ciocolata si gem de afine este un desert cremos si extrem de gustos.
Cheesecake cu ciocolata si gem de afine
Comentarii