Se aleg capsuni foarte bine coapte, dar nu trecute. Se curata de codite si de frunzulite, apoi se spala in mai multe ape. Dupa ce s-au scurs, se presa
Se aleg capsuni foarte bine coapte, dar nu trecute. Se curata de codite si de frunzulite, apoi se spala in mai multe ape. Dupa ce s-au scurs, se presara peste ele cam 1 cana de zahar si se lasa la rece timp de o ora. Se separa albusurile si se bat spuma, apoi se adauga zaharul ramas si o lingurita de esenta de rom. Se bate din nou spuma cu telul, pana cand se intareste. Se adauga capsunile si se freaca bine, sa se amestece, apoi se bate din nou cu telul, pana capata consistenta si ramane lipita de tel. Se imparte in cupe si se da la rece. La servire, se adauga deasupra fiecarei portii cate o lingura de frisca proaspata, eventual batuta cu putin zahar vanilat.
Alte retete dulciuri recomandate
Galuste cu prune
Ciocolata de casa
Papanasi fierti
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii