Muffins cu cappuccino si fulgi de ciocolata alba sunt deliciosi si pufosi, cu un gust ciocolatos pronuntat, adorat de toata lumea.
Mod de preparare
Se bat ouale spuma intr-un castron mare (Se poate folosi telul sau mixerul pentru mai multa spuma). Se adauga apoi treptat zaharul vanilat si cel alb. Se bat ouale din nou, apoi se adauga, cu grija, faina, uleiul, praful de copt, fulgii de ciocolata si praful de cappuccino. Se amesteca bine cu mixerul pana la omogenizare.
Se preincalzeste cuptorul. Se ia o tava termorezistenta (poate fi si tava cuptorului) si se asaza hartiile de muffins. Se ia apoi castronul si, cu ajutorul unei lingurite mici, se toarna direct in formele de briose.
Se procedeaza asa pana la terminarea aluatului de briose.
Se baga apoi tava in cuptor, unde va sta cam o jumatate de ora la foc moderat., pana in momentul in care briosele au crescut suficient de mult pentru a umple formele, miros frumos ( miros a chec) si sunt pufoase.
Se pot incerca, usor, cu o scobitoare. In plus, uitati-va pe fundul formelor pentru a vedea culoarea lor, asa vedeti daca s-au facut complet.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Briosele se servesc calde si reci.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii