Muffins cu cappuccino si fulgi de ciocolata alba sunt deliciosi si pufosi, cu un gust ciocolatos pronuntat, adorat de toata lumea.
Mod de preparare
Se bat ouale spuma intr-un castron mare (Se poate folosi telul sau mixerul pentru mai multa spuma). Se adauga apoi treptat zaharul vanilat si cel alb. Se bat ouale din nou, apoi se adauga, cu grija, faina, uleiul, praful de copt, fulgii de ciocolata si praful de cappuccino. Se amesteca bine cu mixerul pana la omogenizare.
Se preincalzeste cuptorul. Se ia o tava termorezistenta (poate fi si tava cuptorului) si se asaza hartiile de muffins. Se ia apoi castronul si, cu ajutorul unei lingurite mici, se toarna direct in formele de briose.
Se procedeaza asa pana la terminarea aluatului de briose.
Se baga apoi tava in cuptor, unde va sta cam o jumatate de ora la foc moderat., pana in momentul in care briosele au crescut suficient de mult pentru a umple formele, miros frumos ( miros a chec) si sunt pufoase.
Se pot incerca, usor, cu o scobitoare. In plus, uitati-va pe fundul formelor pentru a vedea culoarea lor, asa vedeti daca s-au facut complet.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Briosele se servesc calde si reci.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii