Negresa blonda

Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180 C. Se unge forma (18 x 18 cm) cu ulei si se presara faina sau se pune hartie de copt. La BM se topest

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Negresa blonda

Ingrediente

  • 70g unt
  • 200g ciocolata alba - tocata
  • 2 oua
  • 30g zahar
  • esenta vanilie
  • 120g faina
  • 100g picaturi de ciocolata amaruie

Mod de preparare

Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180 C.

Se unge forma (18 x 18 cm) cu ulei si se presara faina sau se pune hartie de copt.

La BM se topeste untul impreuna cu 100g ciocolata. Se da deoparte, se adauga si restul de ciocolata alba si se amesteca bine pana se topeste complet si aceasta.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin o spuma tarisoara.

La aceasta compozitie se adauga untul cu ciocolata, esenta de vanilie si faina, amestecand dupa fiecare cat sa se omogenizeze.

Se adauga si "picaturile" de ciocolata amaruie si se amesteca usor. Se toarna totul in forma, se niveleaza si se coace aprox. 35-40 min.

Se scoate cu grija din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar,dupa care se poate taie si pudra, dupa preferinta cu zahar.
Pofta buna!

Reteta Negresa blonda a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete de prajitura negresa gasiti aici:

Negresa cu nuci,

Prajitura negresa,

Prajitura Negresa de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori