Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat. Se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat. Se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se adauga apa, iar compozitia va deveni destul de lichida, dar nu va alarmati! Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute. Intr-un castron amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor, putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena. Se unge o tava intinsa cu unt, si se toarna, niveland frumos deasupra.Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute.
Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.
Se prepara budinca de vanilie cu 5-6 linguri de zahar si se lasa sa se raceasca bine. Se freaca 1/2 cub Rama pana devine cremoasa. Budinca rece se bate cu mixerul si apoi se amesteca cu margarina. Crema astfel obtinuta se intinde uniform peste blatul racit si el. Deasupra se vor aseza feliute de banane, pe toata suprafata blatului.
Apoi se pregateste glazura: se pune intr-un castron ciocolata si margarina si se topesc in cuptorul cu microunde (sau la bainmarie)-trebuie sa fie fierbinte ca sa se poata intinde pe toata suprafata blatului. Ca sa se obtina o glazura perfecta, se toarna toata glazura fierbinte in mijlocul prajiturii si apoi se intoarce tava in toate directiile pana va curge glazura peste tot.
Se pune la rece cel putin 2 ore dupa care se poate taia. Reteta Negresa cu banane a fost propusa de nelaschatzy. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizza Acest gen de chec il prepar destul de des. Este ideal alaturi de cafeluta sau un pahar de lapte. De data aceasta...
Desert chec aromat cu nuci si fructe confiatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii