Negresa cu banane si nuci este o reteta perfecta pentru iubitorii negreselor. Ca o mare iubitoare de ciocolata ce sunt, am incercat o sumedenie de retete de negresa, insa asta e preferata mea si ma intorc la ea mereu.
Intr-o cratita mai mare puneti untul. zaharul si ciocolata maruntita si dati la foc mic amestecand din cand in cand pana se topeste untul si ciocolata.
Pasati bananele si bateti ouale. Cand ciocolata e topita luati de pe foc si incorporati nucile, ouale, pireul de banane, iar la sfarsit faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt.
Puneti compozitia intr-o tava dreptunghiulara unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si coaceti la cuptorul preincalzit la 160 grade timo de 30 minute.
Cand se raceste scoateti-o din tava si taiati-o patrate.
Reteta de negresa cu banane si nuci a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.
Serviti negresa cu banane si nuci dupa ce s-a racit. Este foarte moale si pufoasa!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii