Se freaca intr-un castron mare, zaharul cu uleiul, se adauga bicarbonatul "stins" cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, gemul (de
Se freaca intr-un castron mare, zaharul cu uleiul, se adauga bicarbonatul "stins" cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, gemul (de caise sau de visine) si 300 ml de apa.
Cand amestul este omogen, se adauga "in ploaie", faina cernuta cu pudra de cacao si nucile taiate felii subtiri. Se amesteca bine pana se obtine un alutat nu prea tare, care se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Prajitura se coace, la foc potrivit, 30 - 40 minute, se face proba cu scobitoare pentru a vedea cand este gata. Se taia prajitura in tava.
Se serveste rece presarata cu zahar pudra.
Retete de post
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii