Negresa cu sfecla rosie

Am incercat sfecla rosie si la dulciuri, nu numai la mancaruri si foarte buna este, dulciurile au un gust deosebit.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu sfecla rosie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 2cani cu faina
  • 1 cana zahar
  • 400 g piure de sfecla
  • 120 ml ulei
  • 50 g ciocolata
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins
  • sare
  • miez de nuca
  • stafide
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

In primul rand sfecla spalata, uscata, infasurata in hartie de copt, se lasa in cuptor pana se inmoaie, apoi se curata de coaja si se paseaza bine in robot.

Se bat bine ouale cu zahar si ulei adaugat cate putin, dupa ce a devenit o crema spumoasa, se adauga sare, arome, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet, piureul de sfecla, iar dupa omogenizare, faina cernuta cu praful de copt si cacao, iar la final ciocolata rupta sau taiata, miezul de nuca de asemenea taiat si stafidele. Se rastoarna in tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor 40 minute. Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar si se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori