Intr-un castron mixam la viteza mare ouale cu zaharul si zaharul vanilat pina devin pufoase si cresc bine. Intr-o craticioara incalzim laptele, adauga
Intr-un castron mixam la viteza mare ouale cu zaharul si zaharul vanilat pina devin pufoase si cresc bine.
Intr-o craticioara incalzim laptele, adaugam ciocolata si invirtim pina se dizolva toata ciocolata. amestecul nu trebuie sa fiarba si aveti grija sa nu se arda ciocolata pe fundul cratitei. daca vi se pare ca se infierbinta prea tare, mai dati craticioara la o parte.
Lasati sa se racoreasca putin si adaugati iaurtul si smintina, amestecati pina se omogenizeaza. adaugati aceasta compozitie peste ouale batute cu zahar. adaugati plicul de praf de budinca de ciocolata, praful de copt si faina, dar nu toata odata, ci in 3-4 transe.
Intre timp amestecati cu o lingura ca sa se incorporeze. se obtine un aluat ca cel de chec.
Puneti aluatul intr-o tava in care ati pus hirtie de copt pe fund si coaceti la 180 de grade celsius pentru 1 ora. Tava in care am copt a fost maricica, 30cm diametru.
Faceti testul cu scobitoarea, cind iese curata scoateti negresa din cuptor si rasturnati-o pe un platou. lasati-o sa se raceasca.
Glazura:
Infierbintati frisca fara sa o fierbeti, luati-o de pe foc si adaugati ciocolata bucatele, amestecati bine, bine, pina ciocolata s-a topit complet.
Daca frisca se raceste si nu se topeste ciocolata, mai puneti de citeva ori pe foc, citeva secunde de fiecare data. Daca este prea fluida, lasati-o sa se raceasca nitel si turnati-o peste negresa.
Decorati dupa cum va este priceperea.
Pofta buna!
Reteta negresa jenny a fost propusa de jenny_kap pe forum culinar.ro
Alte retete de prajitura negresa gasiti aici:
Negresa,
Negresa de post,
Negresa cu banane
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaFoarte buna si satioasa si merge de minune cu muraturi!
Budinca de cartofi cu carnatiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii