Negresa pufoasa cu nuci (brownie)

Aceasta reteta de negresa pufoasa cu nuci, inspirata de celebrul bucatar Pierre Herme, este delicioasa. Dupa ce sta la frigider ai impresia ca mananci straturi fine de ciocolata cu nuci crocante printre.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Negresa pufoasa cu nuci (brownie)

Ingrediente

  • Pentru 18 brownie:
  • - 145 g de ciocolata fondenta
  • - 260 g de unt fara sare
  • la temperatura camerei
  • - 4 oua mari
  • la temperatura camerei
  • batute
  • - 250 g de zahar
  • - 140 g de faina
  • - 145 g de nuci uscate/prajite in cuptor apoi taiate in bucati mari ( incalziti cuptorul la 200 C
  • puneti nucile intr-o
  • tava si le puneti in cuptor timp de 10 minute maxim)

Mod de preparare

Dati drumul la cuptor la 180 C. Pregatiti o tava de 24 x 30 cm cu hartie de copt iar apoi o punem de o parte.

Se topeste ciocolata in cuptorul cu microunde ( aveti grija sa nu se arda ) iar apoi o lasam sa se raceasca un pic, nu trebuie sa fie mai sus de 45 de grade in momentul in care vine amestecata cu celelalte ingrediente.
Mixati untul pana devine cremos. Adaugam ciocolata , amestecand cu o lingura de lemn iar apoi ouale putin cate putin si zaharul. Adaugam faina si nucile , amestecam bine .

Punem compozitia in tava pregatita, nivelam si punem in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 19-22 de minute.
Dupa lasam sa se raceasca 20-30 de minute si apoi taiem formand 18 brownie. Dupa ce sta la frigider 30 de minute este si mai buna!
Se mentine timp de 2 zile in frigider intr-un recipient inchis ermetic sau 1 luna de zile in congelator.


Cand vei musca din negresa pufoasa cu nuci o sa ai impresia ca sunt multe-multe foite de ciocolata iar nucile uscate ii completeaza gustul stra-ciocolatos.

Reteta de negresa a fost propusa de Emmalyne, pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide