Aceasta reteta de negresa pufoasa cu nuci, inspirata de celebrul bucatar Pierre Herme, este delicioasa. Dupa ce sta la frigider ai impresia ca mananci straturi fine de ciocolata cu nuci crocante printre.
Dati drumul la cuptor la 180 C. Pregatiti o tava de 24 x 30 cm cu hartie de copt iar apoi o punem de o parte.
Se topeste ciocolata in cuptorul cu microunde ( aveti grija sa nu se arda ) iar apoi o lasam sa se raceasca un pic, nu trebuie sa fie mai sus de 45 de grade in momentul in care vine amestecata cu celelalte ingrediente.
Mixati untul pana devine cremos. Adaugam ciocolata , amestecand cu o lingura de lemn iar apoi ouale putin cate putin si zaharul. Adaugam faina si nucile , amestecam bine .
Punem compozitia in tava pregatita, nivelam si punem in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 19-22 de minute.
Dupa lasam sa se raceasca 20-30 de minute si apoi taiem formand 18 brownie. Dupa ce sta la frigider 30 de minute este si mai buna!
Se mentine timp de 2 zile in frigider intr-un recipient inchis ermetic sau 1 luna de zile in congelator.
Cand vei musca din negresa pufoasa cu nuci o sa ai impresia ca sunt multe-multe foite de ciocolata iar nucile uscate ii completeaza gustul stra-ciocolatos.
Reteta de negresa a fost propusa de Emmalyne, pe forum culinar.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii