Negresa Rafaello

Negresa Rafaello este o reteta culinara de prajitura delicioasa, ce combina pufosenia negresei cu ciocolata cu delicatetea bomboanelor rafaello.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Negresa Rafaello

Ingrediente

  • Pentru bomboanele Rafaello:
  • 200g branza dulce
  • fina
  • 50g fulgi de cocos
  • 1 lingurita si jumatate praf de budinca de vanilie
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 1 galbenus
  • Pentru negresa:
  • 3 oua
  • 50g ciocolata neagra
  • 50g zahar brun
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri praf de budinca cu ciocolata
  • 1 lingurita amidon
  • Glazura:
  • 50ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 50g unt
  • 50g ciocolata
  •  

Mod de preparare

In primul rand se prepara bomboanele Rafaello:

Se amesteca branza dulce cu fulgii de nuca de cocos, cu praful de vanilie, zaharul vanilat si amidonul impreuna cu galbenusul. Se amesteca bine si se formeaza bile ce se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Negresa:

Se mixeaza albusurile impreuna cu zaharul brun pana cand sunt ferme. Apoi se adauga galbenusurile, pe rand, ciocolata neagra topita, in fir subtire, amestecand mereu.

Apoi se adauga praful de budinca amestecat cu faina si amidonul, amestecand usor, de jos in sus. Aluatul obtinut de aseaza uniform peste rafaello.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute.

Se prepara glazura:

Laptele se fierbe cu cele 2 linguri de zahar si untul pentru 2 minute. Se ia de pe foc, se adauga 50g ciocolata bucati, si se amesteca pana cand se topeste ciocolata. se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se adauga peste negresa racita si ea.

Reteta oferita de Rodiva - for the love of cakes.


Negresa Rafaello se lasa la frigider 30 de minute inainte de a o felia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide