Nugat

Pentru nugat 7 albusuri se bat spuma cu telul, apoi se pun 250 g zahar pudra si vanilie si se freaca bine timp de o jumatate de ora.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 albusuri
  • 250 g zahar pudra si vanilie
  • 250 g miere
  • 450 g nuca
  • 2 foi de napolitana

Mod de preparare

Pentru nugat, 7 albusuri se bat spuma cu telul, apoi se pun 250 g zahar pudra si vanilie si se freaca bine timp de o jumatate de ora. Se adauga 250 g miere de albine aproape fierbinte, se aseaza pe marginea plitei si se amesteca bine, pana cand se taie cu lingurita si ramane gol la mijloc; se pun apoi 450 g nuca prajita sau alune si se amesteca bine. Compozitia se aseaza intre 2 foi de napolitana cu o greutate deasupra.


Nugat se serveste a doua zi, dupa ce a stat la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori