Nugat

Pentru nugat 7 albusuri se bat spuma cu telul, apoi se pun 250 g zahar pudra si vanilie si se freaca bine timp de o jumatate de ora.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 albusuri
  • 250 g zahar pudra si vanilie
  • 250 g miere
  • 450 g nuca
  • 2 foi de napolitana

Mod de preparare

Pentru nugat, 7 albusuri se bat spuma cu telul, apoi se pun 250 g zahar pudra si vanilie si se freaca bine timp de o jumatate de ora. Se adauga 250 g miere de albine aproape fierbinte, se aseaza pe marginea plitei si se amesteca bine, pana cand se taie cu lingurita si ramane gol la mijloc; se pun apoi 450 g nuca prajita sau alune si se amesteca bine. Compozitia se aseaza intre 2 foi de napolitana cu o greutate deasupra.


Nugat se serveste a doua zi, dupa ce a stat la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide