Omleta cu dulceata

Se freaca bine 6 galbenusuri cu 4 linguri de zahar pisat si o bucatica de vanilie, pana ce se face ca o crema. Se adauga cu incetul 2 linguri faina, s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 4 linguri zahar
  • o bucatica vanilie
  • 2 linguri faina
  • dulceata sau marmelada

Mod de preparare

Se freaca bine 6 galbenusuri cu 4 linguri de zahar pisat si o bucatica de vanilie, pana ce se face ca o crema. Se adauga cu incetul 2 linguri faina, si la urma cele 6 albusuri facute spuma. Se unge o tava bine cu unt, se toarna compozitia, dupa ce s-a scos vanilia, si se coace 15-20 minute la cuptor, la foc potrivit. Cand e gata se rastoarna pe un servet ud, se pune dulceata sau marmelada, se face sul, se aseaza pe farfurie, se presara cu zahar. Se poate inlocui vanilia cu putina coaja de lamaie rasa. De asemenea, in loc de dulceata se poate umple cu o crema de ciocolata, deasupra se glaseaza tot cu ciocolata, iar imprejur se pune frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc