Pandispan in sos de lamaie este o reteta simpla dar delicioasa de prajitura cu lamaie. Poate fi servita alaturi de o cana de ceai.
Am mixat galbenusurile cu 150 gr zahar tos, pana au devenit o crema spumoasa. Am adaugat esentele de lamaie si portocala, faina si 6 albusuri batute spuma tare. Acesta a fost aluatul pt pandispan, pe care l-am turnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor, pana cand a trecut testul scobitorii. Pt. ca nu am pus praf de copt, pandispanul meu nu a crescut inalt, dar nici nu am avut intentia.
Dupa ce blatul meu s-a copt, l-am rasturnat si am scos repede hartia de copt, apoi l-am portionat in patratele potrivit de mari, si am lasat sa se raceasca. Dupa ce si acest pas a fost depasit, am luat patratele de pandispan si le-am azezat intr-o alta tava unsa cu unt (de jena, in cazul meu) si le-am lasat sa astepte cuminti decorul.
Intre timp am preparat bezeaua din cele 3 albuse ramase si zaharul pudra. Am asezat cate un mot de bezea pe fiecare patrat de pandispan in parte, apoi am dat din nou la cuptor, la foc foarte, foarte mic, pana cand bezeaua s-a intarit si s-a colorat putin, devenind aurie. In acest moment, prajitura mea a fost aproape gata.
Pana cand aceasta s-a racit, eu am preparat siropul de lamaie: am pus la fiert 200 ml apa cu 150 zahar, zeama si coaja de la lamaie, pana cand s-a legat.
Am turnat acest sirop parfumat cu grija in tava unde se aflau prajiturile si am lasat 30 min sa se intrepatrunda aromele, apoi am servit. Pot sa spun cu mana pe inima ca sunt mai mult decat delicioase!
Enjoy!
Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.
Pandispanul in sirop de lamaie se serveste rece, alaturi de sosul de lamaie
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantana
Comentarii