Reţetă de preparare a papanaşilor. Branza de vaci se amesteca bine cu ouale, sarea, grisul si coaja de lamaie. Se adauga apoi zaharul si se amesteca pana cand compozitia devine omogena
Branza de vaci se amesteca bine cu ouale, sarea, grisul si coaja de lamaie. Se adauga apoi zaharul si se amesteca pana cand compozitia devine omogena si zaharul se topeste.Se asaza pe foc o cratita cu apa. Cand aceasta clocoteste, se ia cu lingurita uda din compozitie, formandu-se papanasii, care se cufunda in apa fierbinte. Se lasa la fiert aproximativ un sfert de ora. Se scot cu spumiera si se asaza pe un platou. Se freaca apoi cele patru galbenusuri cu zaharul si cu un praf de sare si se pun la fiert. Se adauga laptele si cacaua, amestecand continuu, pana cand amestecul devine consistent. Dupa ce a dat in clocot, se ia vasul de pe foc si se Iasa la racit, intre timp, se bate untul spuma impreuna cu nucile, care au fost mai intai rasnite si apoi rumenite intr-o tigaie, la foc mic. Spuma de unt si nuci se rastoarna peste crema de cacao, amestecandu-se foarte bine.
Papanasii se servesc acoperiti cu aceasta crema si cu nuca rumenita presarata deasupra.
Alte reteta papanasi recomandate
Galuste prune
Ciocolata de casa
Tiramisu
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDe curând, căutând informații despre una, alta, am aflat că năutul s-ar mai numi și ”mazărea berbecilor”. Am...
Mâncare de năut cu pui și stafidePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii