Reţetă de preparare a papanaşilor, Se scurge branza de zar, se omogenizeaza cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga un praf de sare si 4 linguri de gris. Se pune pe foc un vas c
Se scurge branza de zar, se omogenizeaza cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga un praf de sare si 4 linguri de gris. Se pune pe foc un vas cu apa. Cand aceasta clocoteste, se formeaza cu lingura papanasi din compozitia de branza si se fierb 10-15 minute, dupa care se scot pe o farfurie. Se pune deasupra untul taiat cubulete si se acopera. Se pastreaza la cald.
Se face o crema de cacao: se pune laptele pe foc impreuna cu zaharul, cacaua si faina, omogenizand cu grija, si se fierbe la foc mic. Se amesteca in continuu, ca sa nu se formeze cocoloase. Se ia vasul de pe foc inainte ca amestecul sa se fi intarit foarte tare si se da la rece.
Se toarna crema calduta peste papanasi si se servesc presarati cu putina scortisoara.
Alte retete dulciuri recomandate
Ciocolata de casa
Tiramisu
Spuma de capsuni
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii