Reţetă de preparare a papanaşilori cu crema de cacao si scortisoara

Reţetă de preparare a papanaşilor, Se scurge branza de zar, se omogenizeaza cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga un praf de sare si 4 linguri de gris. Se pune pe foc un vas c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 3 oua
  • 4 linguri de gris
  • 400 g branza de vaci
  • 3 linguri de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 75 g unt
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • o cana cu lapte
  • o lingura de faina
  • un praf de scortisoara

Mod de preparare

Se scurge branza de zar, se omogenizeaza cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga un praf de sare si 4 linguri de gris. Se pune pe foc un vas cu apa. Cand aceasta clocoteste, se formeaza cu lingura papanasi din compozitia de branza si se fierb 10-15 minute, dupa care se scot pe o farfurie. Se pune deasupra untul taiat cubulete si se acopera. Se pastreaza la cald.

Se face o crema de cacao: se pune laptele pe foc impreuna cu zaharul, cacaua si faina, omogenizand cu grija, si se fierbe la foc mic. Se amesteca in continuu, ca sa nu se formeze cocoloase. Se ia vasul de pe foc inainte ca amestecul sa se fi intarit foarte tare si se da la rece.
Se toarna crema calduta peste papanasi si se servesc presarati cu putina scortisoara.

Alte retete dulciuri recomandate

Ciocolata de casa

Tiramisu

Spuma de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc