Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata

Reţetă de preparare a papanaşilor. Se scurge branza de vaci de zer si se amesteca cu ouale. Praful de copt se amesteca cu faina si se incorporeaza in amestecul de branza, adaugandu-se s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 600 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 2 cani de faina
  • ulei pentru prajit
  • gem de caise
  • smantana
  • praf de copt
  • zahar pudra
  • zahar vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se scurge branza de vaci de zer si se amesteca cu ouale. Praful de copt se amesteca cu faina si se incorporeaza in amestecul de branza, adaugandu-se si un praf de sare. Se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa la dospit 45 de minute. Din aluat se formeaza gogosile, facandu-i-se fiecareia o adancitura in mijloc. Se incinge uleiul si se prajesc gogosile, intorcandu-se si avand grija sa se rumeneasca pe fiecare parte. Cand sunt gata, se scot pe un servet din hartie, ca sa se absoarba excesul de grasime.
Se asaza cate trei-patru papanasi pe o farfurie si se acopera cu doua lingurite de smantana si cu gemul de caise. Se presara zahar pudra, in care s-a amestecat un pliculet de zahar vanilat.

Alte retete dulciuri recomandate

Spuma de capsuni

Ciocolata de casa

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori