Parfait de ciocolata

Parfait de ciocolata este o delicioasa reteta frantuzeasca. Pentru a pregati aceasta reteta de parfait aveti nevoie de ciocolata neagra si frisca.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Parfait de ciocolata

Ingrediente

  • 120 g ciocolata
  • 6 dl frisca
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1/4 ruda de vanilie
  • 120 g zahar pudra

Mod de preparare

Parfait de ciocolata este o delicioasa reteta frantuzeasca. Razuim ciocolata si batem o spuma din 4 dl frisca Preparam o crema, deasupra aburului fierbinte, din 2 dl frisca, 3 galbenusuri de ou, ciocolata razuita, vanilie si zahar. Crema racita se amesteca usor cu frisca. Se pune compozitia intr-o tavita uscata si o punem la congelator 3-4 ore. Tavita se scoate din congelator si se pune pentru cateva momente in apa fierbinte, sau se inveleste cu un sevetel de bucatarie inmuiat in apa fierbinte. Parfai-ul se rastoarna rapid pe o tava de sticla racita in prealabil.Daca nu doriti sa faceti tot acest efort atunci procedati si mai simplu. Puneti crema in pahare si ornati cu frisca, bucati de ciocolata si fructe proaspete.


Parfait de ciocolata se serveste rece, la desert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori