Pasca cu ciocolata

Pasca cu ciocolata este o prajitura care nu trebuie facuta neaparat de Paste, ci se poate face cu usurinta in orice perioada a anului si oricand aveti pofta de ceva dulce.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pasca cu ciocolata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura margarina
  • 1 ou
  • jum de lingurita sare
  • 10 g drojdie
  • umplutura
  • 600 g branza de vaci
  • 1 ciocolata
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • esenta de rom
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g frisca

Mod de preparare

Pregatim aluatul pentru pasca:

cernem faina facem in mijloc o gaura adaugam zaharul, margarina, sarea, oul si drojdia dizolvata cu putina apa calduta. Amestecam si incepem sa framantam adaugand treptat apa pana se formeaza o coca nelipicioasa. Dam la dospit 20 min.

Umplutura de ciocolata:

Batem albusurile spuma cu zaharul dupa care adaugam frisca. Branza de vaci o amestecam cu galbenusurile, esenta, zaharul vanilat, faina, cacao si rasturnam peste compozitia de albusuri. Amestecam bine si adaugam ciocolata topita.
Intindem intr-o tava (cu inel detasabil) tapetata cu hartie de copt aluatul si rasturnam umplutura peste el. Dam la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. Dupa dam la rece 1 ora,o scoatem din tava si putem servi.


Putem sa servim pasca cu ciocolata si cu cirese albe facute dulceata din Camara Bunatati din Natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide