Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu siguranta aceasta prajitura minunata va fi imediat indragita si de copii.
Pentru pasca cu ciocolata si branza amestecam faina cu cacaua si le punem intr-un vas incapator,
Amestecam laptele cu apa si le incalzim putin,
Frecam drojdia cu 1 lingurita de zahar,apoi o amestecam cu laptele si o adaugam in centrul fainii,
Framantam putin apoi adaugam oul batut usor,zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare,
Framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini,
Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam sa dospeasca 1 ora intr-un loc caldut,
Dupa 1 ora impaturim aluatul in 2 bucati,intindem una dintre bucati pe planul de lucru infainat intr-o foaie de cca 1 cm grosime,
Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina, punem foaia de aluat in tava.
Cealalta bucata de aluat o pastram presarata cu faina si o vom intinde inainte de a baga pasca la cuptor.
Acoperim tava si o lasam pentru 30 min intr-un loc ferit de curenti de aer,
Umplutura pentru pasca:
Amestecam branza cu oul, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, grisul, faina iar la sfarsit bobitele de ciocolata.
PASCA SE UMPLE NUMAI INAINTE DE A FI BAGATA LA CUPTOR.
Dupa 30 min pudram foaia inferioara cu o lingurita de gris si umplem pasca, ungem marginile cu 1 albus batut usor, presaram bobite de ciocolata deasupra si dam tava la cuptor cca 45 min.
Lasam pasca cu ciocolata si branza sa se raceasca in tava dupa care o scoatem si o lasam la racit.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii