Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu siguranta aceasta prajitura minunata va fi imediat indragita si de copii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pasca cu ciocolata si branza

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 20 g drojdie
  • 150 gr lapte
  • 100 g apa
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 35 g unt moale
  • 1 zahar vanilat
  • 30 g cacao
  • 1 varf cutit sare
  • Pt umplutura de branza
  • 250 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cu gris
  • 1 lingura cu faina
  • 50 g bobite ciocolata
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita de gris pentru pudrat foaia de aluat inferioara
  • UNS
  • 1 albus
  • 10 g bobite de ciocolata

Mod de preparare

Pentru pasca cu ciocolata si branza amestecam faina cu cacaua si le punem intr-un vas incapator,

Amestecam laptele cu apa si le incalzim putin,

Frecam drojdia cu 1 lingurita de zahar,apoi o amestecam cu laptele si o adaugam in centrul fainii,

Framantam putin apoi adaugam oul batut usor,zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare,

Framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini,

Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam sa dospeasca 1 ora intr-un loc caldut,

Dupa 1 ora impaturim aluatul in 2 bucati,intindem una dintre bucati pe planul de lucru infainat intr-o foaie de cca 1 cm grosime,

Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina, punem foaia de aluat in tava.

Cealalta bucata de aluat o pastram presarata cu faina si o vom intinde inainte de a baga pasca la cuptor. 

Acoperim tava si o lasam pentru 30 min intr-un loc ferit de curenti de aer,

Umplutura pentru pasca:

Amestecam branza cu oul, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, grisul, faina iar la sfarsit bobitele de ciocolata.

PASCA SE UMPLE NUMAI INAINTE DE A FI BAGATA LA CUPTOR.

Dupa 30 min pudram foaia inferioara cu o lingurita de gris si umplem pasca, ungem marginile cu 1 albus batut usor, presaram bobite de ciocolata deasupra si dam tava la cuptor cca 45 min.


Lasam pasca cu ciocolata si branza sa se raceasca in tava dupa care o scoatem si o lasam la racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu iaurt
1
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Aluat pizza
2
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Frunze de vita oparite
3
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Parteneri
Crochete de cascaval
Bucataras.RO

Crochete de cascaval

Am o gramada de reviste cu retete puse intr-un retetar...si azi vroiam musai sa fac crochetele astea si nu mai stiam in care...

Crochete de cascaval
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise