Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu siguranta aceasta prajitura minunata va fi imediat indragita si de copii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pasca cu ciocolata si branza

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 20 g drojdie
  • 150 gr lapte
  • 100 g apa
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 35 g unt moale
  • 1 zahar vanilat
  • 30 g cacao
  • 1 varf cutit sare
  • Pt umplutura de branza
  • 250 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cu gris
  • 1 lingura cu faina
  • 50 g bobite ciocolata
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita de gris pentru pudrat foaia de aluat inferioara
  • UNS
  • 1 albus
  • 10 g bobite de ciocolata

Mod de preparare

Pentru pasca cu ciocolata si branza amestecam faina cu cacaua si le punem intr-un vas incapator,

Amestecam laptele cu apa si le incalzim putin,

Frecam drojdia cu 1 lingurita de zahar,apoi o amestecam cu laptele si o adaugam in centrul fainii,

Framantam putin apoi adaugam oul batut usor,zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare,

Framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini,

Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam sa dospeasca 1 ora intr-un loc caldut,

Dupa 1 ora impaturim aluatul in 2 bucati,intindem una dintre bucati pe planul de lucru infainat intr-o foaie de cca 1 cm grosime,

Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina, punem foaia de aluat in tava.

Cealalta bucata de aluat o pastram presarata cu faina si o vom intinde inainte de a baga pasca la cuptor. 

Acoperim tava si o lasam pentru 30 min intr-un loc ferit de curenti de aer,

Umplutura pentru pasca:

Amestecam branza cu oul, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, grisul, faina iar la sfarsit bobitele de ciocolata.

PASCA SE UMPLE NUMAI INAINTE DE A FI BAGATA LA CUPTOR.

Dupa 30 min pudram foaia inferioara cu o lingurita de gris si umplem pasca, ungem marginile cu 1 albus batut usor, presaram bobite de ciocolata deasupra si dam tava la cuptor cca 45 min.


Lasam pasca cu ciocolata si branza sa se raceasca in tava dupa care o scoatem si o lasam la racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Sirop din muguri de brad
1
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola