Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu siguranta aceasta prajitura minunata va fi imediat indragita si de copii.
Pentru pasca cu ciocolata si branza amestecam faina cu cacaua si le punem intr-un vas incapator,
Amestecam laptele cu apa si le incalzim putin,
Frecam drojdia cu 1 lingurita de zahar,apoi o amestecam cu laptele si o adaugam in centrul fainii,
Framantam putin apoi adaugam oul batut usor,zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare,
Framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini,
Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam sa dospeasca 1 ora intr-un loc caldut,
Dupa 1 ora impaturim aluatul in 2 bucati,intindem una dintre bucati pe planul de lucru infainat intr-o foaie de cca 1 cm grosime,
Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina, punem foaia de aluat in tava.
Cealalta bucata de aluat o pastram presarata cu faina si o vom intinde inainte de a baga pasca la cuptor.
Acoperim tava si o lasam pentru 30 min intr-un loc ferit de curenti de aer,
Umplutura pentru pasca:
Amestecam branza cu oul, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, grisul, faina iar la sfarsit bobitele de ciocolata.
PASCA SE UMPLE NUMAI INAINTE DE A FI BAGATA LA CUPTOR.
Dupa 30 min pudram foaia inferioara cu o lingurita de gris si umplem pasca, ungem marginile cu 1 albus batut usor, presaram bobite de ciocolata deasupra si dam tava la cuptor cca 45 min.
Lasam pasca cu ciocolata si branza sa se raceasca in tava dupa care o scoatem si o lasam la racit.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteAm o gramada de reviste cu retete puse intr-un retetar...si azi vroiam musai sa fac crochetele astea si nu mai stiam in care...
Crochete de cascavalPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii