Pasca fara aluat

• lasati stafidele la hidratat in crema de whisky si cognac pentru cca 1 ora• lasati branza de vaci

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Pasca fara aluat

Ingrediente

  • branza de vaci - 600 g
  • stafide - 150 g
  • oua - 5 buc
  • crema de whisky - 50 ml + 50 ml cognac sau rom
  • esenta de vanilie - 1 lingurita
  • faina - 150 g
  • coaja rasa de la o lamaie
  • praf de copt - 1 plic
  • zeama de lamaie - 1 lingurita
  • extra faina si unt pentru tapetat o forma de tort cu baza detasabila
  • zahar 9 linguri
  • sare - 2 varfuri de cutit

Mod de preparare

• lasati stafidele la hidratat in crema de whisky si cognac pentru cca 1 ora
• lasati branza de vaci la scurs
• separati galbenusurile de albusuri
• introduceti in blenderul Oster Versa galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie si stafidele cu tot cu lichidul in care s-au hidratat
• amestecati faina cu un varf de cutit de sare si praful de copt
• bateti albusurile spuma cu un varf de cutit de sare si zeama de lamaie
• amestecati treptat compozitia din blender cu faina si praful de copt – aveti grija sa nu formati cocoloase
• amestecati peste acestea jumatate din cantitatea de albusuri, iar cealalta jumatate impaturiti-o de sus in jos, uniform, incercand sa pastrati bulele de aer din albus
• adaugati compozitia in forma de tort tapetata
• introduceti-o in cuptorul incins in prealabil, la 180 de grade
• lasati-o acolo pentru 15 minute, dupa care scadeti temperatura la 150-160 de grade si lasati-o inca 35-40 de minute
• lasati-o sa se raceasca, dupa care scoateti-o din forma
• o puteti servi simpla sau cu diverse topping-uri, precum sos de caramel, dulceata, sos de ciocolata, smantana etc.
Pofta buna!

*o reteta Bogdan Roman

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata

Am pregatit pentru weekend acest desert aromat si delicios care efectiv se topeste in gura.

Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolata
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise