Pasca fara aluat

• lasati stafidele la hidratat in crema de whisky si cognac pentru cca 1 ora• lasati branza de vaci

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Pasca fara aluat

Ingrediente

  • branza de vaci - 600 g
  • stafide - 150 g
  • oua - 5 buc
  • crema de whisky - 50 ml + 50 ml cognac sau rom
  • esenta de vanilie - 1 lingurita
  • faina - 150 g
  • coaja rasa de la o lamaie
  • praf de copt - 1 plic
  • zeama de lamaie - 1 lingurita
  • extra faina si unt pentru tapetat o forma de tort cu baza detasabila
  • zahar 9 linguri
  • sare - 2 varfuri de cutit

Mod de preparare

• lasati stafidele la hidratat in crema de whisky si cognac pentru cca 1 ora
• lasati branza de vaci la scurs
• separati galbenusurile de albusuri
• introduceti in blenderul Oster Versa galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie si stafidele cu tot cu lichidul in care s-au hidratat
• amestecati faina cu un varf de cutit de sare si praful de copt
• bateti albusurile spuma cu un varf de cutit de sare si zeama de lamaie
• amestecati treptat compozitia din blender cu faina si praful de copt – aveti grija sa nu formati cocoloase
• amestecati peste acestea jumatate din cantitatea de albusuri, iar cealalta jumatate impaturiti-o de sus in jos, uniform, incercand sa pastrati bulele de aer din albus
• adaugati compozitia in forma de tort tapetata
• introduceti-o in cuptorul incins in prealabil, la 180 de grade
• lasati-o acolo pentru 15 minute, dupa care scadeti temperatura la 150-160 de grade si lasati-o inca 35-40 de minute
• lasati-o sa se raceasca, dupa care scoateti-o din forma
• o puteti servi simpla sau cu diverse topping-uri, precum sos de caramel, dulceata, sos de ciocolata, smantana etc.
Pofta buna!

*o reteta Bogdan Roman

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide