Pasca fara aluat

• lasati stafidele la hidratat in crema de whisky si cognac pentru cca 1 ora• lasati branza de vaci

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Pasca fara aluat

Ingrediente

  • branza de vaci - 600 g
  • stafide - 150 g
  • oua - 5 buc
  • crema de whisky - 50 ml + 50 ml cognac sau rom
  • esenta de vanilie - 1 lingurita
  • faina - 150 g
  • coaja rasa de la o lamaie
  • praf de copt - 1 plic
  • zeama de lamaie - 1 lingurita
  • extra faina si unt pentru tapetat o forma de tort cu baza detasabila
  • zahar 9 linguri
  • sare - 2 varfuri de cutit

Mod de preparare

• lasati stafidele la hidratat in crema de whisky si cognac pentru cca 1 ora
• lasati branza de vaci la scurs
• separati galbenusurile de albusuri
• introduceti in blenderul Oster Versa galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie si stafidele cu tot cu lichidul in care s-au hidratat
• amestecati faina cu un varf de cutit de sare si praful de copt
• bateti albusurile spuma cu un varf de cutit de sare si zeama de lamaie
• amestecati treptat compozitia din blender cu faina si praful de copt – aveti grija sa nu formati cocoloase
• amestecati peste acestea jumatate din cantitatea de albusuri, iar cealalta jumatate impaturiti-o de sus in jos, uniform, incercand sa pastrati bulele de aer din albus
• adaugati compozitia in forma de tort tapetata
• introduceti-o in cuptorul incins in prealabil, la 180 de grade
• lasati-o acolo pentru 15 minute, dupa care scadeti temperatura la 150-160 de grade si lasati-o inca 35-40 de minute
• lasati-o sa se raceasca, dupa care scoateti-o din forma
• o puteti servi simpla sau cu diverse topping-uri, precum sos de caramel, dulceata, sos de ciocolata, smantana etc.
Pofta buna!

*o reteta Bogdan Roman

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Chiftele din conopida
1
Aperitive cu legume

Chiftele din conopida

Conopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...

Chiftele din conopida
Compot de cirese
2
Compoturi

Compot de cirese

Retete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.

Compot de cirese
Briose aperitiv cu legume si sunca presata
3
Aperitive cu legume

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Tort Dobos cu 10 foi
4
Torturi

Tort Dobos cu 10 foi

Aceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...

Tort Dobos cu 10 foi
Ciorba de fasole in bol de paine
5
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Parteneri
Prajitura rasturnata cu pere
Bucataras.RO

Prajitura rasturnata cu pere

Prajitura rasturnata cu pere
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia