Pasca raw vegana, made by Raw Chef Ligia Pop

Fiindca se apropie Pastele m-am gandit sa va ofer o reteta de sezon: o pasca raw vegana, aromata, fina si catifelata. Am folosit blenderul Oster Versa atat pentru prepararea fainii pentru blat cat si a cremei din interior si veti vedea cat de simplu se face un desert sanatos, rapid si care nu contine faina, zahar, oua si lactate.

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • seminte de floareasoarelui decorticate 70 g
  • fulgi mici de ovaz – 70 g
  • pasta de stafide – 100 g stafide, 100 g apa, 1 lingura psyllium
  • Crema de interior
  • caju – 100 g
  • apa – 100 ml
  • smochine – 4 buc
  • pasta de stafide – 34 linguri
  • psyllium 2 linguri
  • zeama lamaie de la ½ buc
  • pudra de vanilie 10 g
  • coaja de portocala bio – 1 buc
  • Pentru ornat
  • goji
  • caju
  • stafide

Mod de preparare

• adaugati in blenderul performant Oster Versa semintele de floarea-soarelui decorticate si fulgii de ovaz si mixati pentru cateva secunde, pana se transforma in faina, apoi rasturnati-o intr-un vas separat
• pentru pasta de stafide, adaugati in blender stafidele, apa si psyllium si mixati pentru cateva minute
• amestecati faina cu 2-4 linguri de pasta de stafide, adaugati inca o lingura de psyllium, o lingurita de vanilie pudra si amestecati bine, pana se leaga compozitia
• restul pastei de stafide ramasa in blenderul Oster Versa se va amesteca cu toate ingredientele pentru crema de interior: caju, psyllium, zeama de lamaie, pudra de vanilie, coaja de portocala si smochine. Se mai adauga 100 ml apa, daca mai este necesar. Se mixeaza pana crema devine precum smantana
• in doua cercuri culinare, unul de aproximativ 12 cm si inca unul mai mic de aproximativ de 10 cm, se preseaza compozitia in asa fel incat pasca sa aiba si pereti interiori. Scoateti cercurile culinare si adaugati crema in interior
• ornati cu goji, caju si stafide
• daca va ramane compozitie, puteti asambla inca 1-2 bucati sau o pasca mai mare
Pasca se consuma imediat, sau poate fi pastrata in frigider timp de 2-4 ore. Pe masura ce trece timpul, culoarea si gustul se va schimba, de aceea este ideal sa fie consumata pe loc.

Savurati cu placere!

Articolul complet: https://ligiapop.com/2016/04/18/ligias-kitchen-pasca-raw-vegana/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide