Patrate cu brinza de vaca

Se freaca untul cu zaharul, coaja de lamiie si galbenusurile. Se adauga brinza bine stoarsa de zer si trecuta prin sita. Se adauga faina si se framint

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. faina
  • 250 gr. unt
  • 250 gr. brinza de vaca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • coaja de lamiie rasa
  • un virf de cutit sare
  • faina cit cuprinde
  • visine din dulceata sau putina marmelada

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, coaja de lamiie si galbenusurile. Se adauga brinza bine stoarsa de zer si trecuta prin sita. Se adauga faina si se framinta bine; aluatul trebuie sa fie potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca 5-10 minute, apoi se intinde o foaie putin mai groasa ca un chibrit. Se taie patrate, se pune in mijlocul fiecaruia cite o boaba de visina din dulceata sau cite putina marmelada sau o bucatica de rahat. Se coc la foc potrivit.
Cind sint gata, inca fierbinti, se presara cu zahar pudra vanilat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci