Patratelele de lamaie si portocala este o reteta de prajitura de casa, foarte racoritoare si usor de preparat. Gustul ei proaspat de fructe te va revigora.
Pentru blat:
Amestecam intr-un bol faina cu zaharul si scoarta de lamaie. Adaugam untul la temperatura camerei si amestecam pana obtinem o bila omogena si compacta.
Intindem aluatul cu mana, direct in tava tapetata cu hartie pentru copt, o intepam cu furculita pe toata suprafata si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute. Cand s-a colorat pe margini e gata.
Pentru crema care va merge la cuptor:
Amestecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul si se transforma in crema, adaugam faina si sucul de lamaie si portocala si coaja deportocala si mixam inca vreo 3 minute.
Dupa 15 minute scoatem blatul din cuptor si turnam deasupra crema. O mai dam la cuptor 25-30 de minute, o lasam la racit, o pudram cu zahar si se poate servi.
Prajitura patratele de lamaie cu portocala se serveste taiata in patrate si pudrata cu zahar.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii