Patratele de prune (cu drojdie)

Patratele cu prune (cu drojdie): delicioase si usor de facut.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Patratele de prune (cu drojdie)

Ingrediente

  • pentru aluat: 20 g drojdie
  • 40 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 60 g unt
  • pentru umplutura: 600 g prune
  • pentru aluatul maruntit: 60 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 60 g unt

Mod de preparare

Se face o maia din drojdie, o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut si se lasa la crescut, intr-un loc ferit de curent.
Se cerne faina intr-un castron, se adauga zaharul, un praf de sare, oul, maiaua si untul topit. Se pune laptele treptat, se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa sa creasca, pana cand isi dubleaza volumul.
Se intinde aluatul si se intinde in foaie si se aseaza intr-o tava medie unsa cu unt. Prunele se taie pe jumatate si se scot samburii.
Se aseaza prunele cu partea bombata in jos pe aluatul din tava. Se ameasteca toate ingredientele de la aluatul maruntit.
Se presara prunele cu aluatul maruntit si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 40 minute.


Patratelele se pot servi cu zahar pudra deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc