Patratele cu prune (cu drojdie): delicioase si usor de facut.
Se face o maia din drojdie, o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut si se lasa la crescut, intr-un loc ferit de curent.
Se cerne faina intr-un castron, se adauga zaharul, un praf de sare, oul, maiaua si untul topit. Se pune laptele treptat, se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa sa creasca, pana cand isi dubleaza volumul.
Se intinde aluatul si se intinde in foaie si se aseaza intr-o tava medie unsa cu unt. Prunele se taie pe jumatate si se scot samburii.
Se aseaza prunele cu partea bombata in jos pe aluatul din tava. Se ameasteca toate ingredientele de la aluatul maruntit.
Se presara prunele cu aluatul maruntit si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 40 minute.
Patratelele se pot servi cu zahar pudra deasupra.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii