Pavlova cu crema de vanilie si capsuni

Pavlova este un desert fin, pe baza de bezea, ce ti se va topi in gura. Oricine poate prepara aceasta reteta de prajitura cu crema atata timp cat urmareste reteta pas cu pas.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pavlova cu crema de vanilie si capsuni

Ingrediente

  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 300g zahar
  • 1lg amidon
  • 1lg otet
  • esenta de vanilie
  • un varf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 200g unt
  • 2lg zahar
  • 4 galbenusuri
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

1. Se bat albusurile cu varful de sare pana devin spuma tare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar dupa care se mixeaza cate 5 minute. Se adauga otetul, esenta de vanilie si amidonul, dupa care se mai mixeaza 15 minute.

2. Pe o tava tapetata cu hartie pentru copt, traseaza un cerc cu diametrul de 20-22 cm. Cu ajutorul unui posh sau chiar cu o lingura, ia din bezea si umple cercul cu un strat de aproximativ 4 cm. Niveleaza-l bine si restul de bezea distribui-o uniform pe margini astfel  incat interiorul cercului sa ramana gol, ca un cosulet. Aici se va aseza crema

3. Tava astfel pregatita se baga la cuptor la 100 grade celsius, si se lasa timp de o ora cu usa intredeschisa. Bezeaua trebuie sa fie crocanta in exterior dar moale la mijloc. Dupa ce e gata, bezeaua se lasa la racit in tava cel putin 2 ore.

4. Se amesteca praful de budinca cu lapte, zahar, galbenusuri si esenta de vanilie intr-o craticioara, si se pune la foc mic pana se ingroasa si da un clocot. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se incorporeaza untul moale si se mixeaza bine pana la omogenizare.

5. Crema astfel preparata se aseaza in mijlocul cosuletului de bezea, iar deasupra se aseaza jumatati de capsuni stropite cu sirop de artar.


Pavlova cu crema de vanilie si capsuni se serveste dupa 2-3 ore de stat la frigider. Va fi un desert foarte apreciat, crocant in exterior dar moale si usor in interior.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide