Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

O combinatie de arome si texturi surprinzator de buna, cu parfum de toamna.

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Ingrediente

  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 50 gr nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • Pentru mousse:
  • 400 gr castane
  • 1 betisor de scortisoara
  • 150 gr dulce de leche
  • 200 gr frisca lichida neindulcita
  • Pentru jeleu:
  • 600 gr gutui
  • 260 gr zahar
  • 1 felie de lamaie
  • ½ de lingurita otet

Mod de preparare

Pentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam, fara a ne opri din mixat. Zaharul trebuie sa se dizolve complet si sa obtinem o spuma densa si lucioasa. Adaugam otetul si mai mixam cateva secunde apoi nuca macinata pe care o amestecam usor cu ajutorul unei spatule. Turnam compozitia in tava cu hartie de copt dandu-i o forma rotunda. Incalzim cuptorul la 110ºC si punem bezeaua la copt pentru cca 1 ora si jumatate pana capata o crusta tare inca pufos.

Intre timp curatam gutuile de coaja si seminte(nu si de cotor, acea parte alba care invaluie semintele si care va ajuta la inghegarea siropului), le taiem in bucati egale si le punem la fiert in apa suficienta ca sa acopere cu 1cm nivelul gutuilor. Punem un capac deasupra sau un cerc din hartie de copt si le lasam la foc potrivit pentru cca o ora. Cand gutuile devin moi le trecem prin sita iar apa in care au fiert o punem inapoi in oala impreuna cu zaharul(pentru fiecare 250ml de lichid punem 150gr de zahar). Amestecam pana zaharul se dizolva, adaugam lamaia si lasam la foc mediu pentru 30 de minute. Daca preferati jeleul mai lichid, scurtati timpul de fierbere si dupa 15 minute verificati turnand putin sirop pe o farfurie rece iar daca se ingroasa este gata.

Bucatile de gutuie ramase le putem folosi la marmelada dar 2-3 dintre ele le taiem felii subtiri, le presuram cu putin zahar si le coacem in cuptor pana se rumenesc usor apoi le vom folosi la decor.

Pentru mousse spalam bine castanele si facem cate o taietura superficiala dealungul fiecareia(conform imaginii). Le punem la fiert impreuna cu un betisor de scortisoara pentru 30 de minute sau pana devin moi apoi indepartam coaja. Se trec castanele prin robot sau blender impreuna cu dulce de leche pana se obtine un piure pe cat posibil de fin. Frisca se bate pana devine o spuma tare apoi o incorporam in piureul de castane in doua reprize si cu miscari de jos in sus.

Punem mousse-ul de castane intr-un posh si spritam pe bezea in forma dorita apoi decoram cu bucatele de jeleu si feliutele de gutuie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia