Pelincutele lui Isus (Poalele Maicii Domnului)

Pentru Pelincutele lui Isus (Sau Poalelel Maicii Domnului ) din coca de cozonac sau paine se fac pogacele subtirele, care se coc in ulei putin, la fel cum se fac clatitele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • coca de cozonac sau paine
  • ulei
  • mirodenii
  • o crema din nuca oparita
  • sirop de zahar si
  • coaja de lamaie rasa
  • nuca macinata
  • zahar pudra
  • 100 ml de apa
  • 250 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • coaja de la o lamaie si
  • un pachet de vanilie.

Mod de preparare

Pentru Pelincutele lui Isus, din coca de cozonac sau paine se fac pogacele subtirele, care se coc in ulei putin, la fel cum se fac clatitele. Dupa aceea, se insiropeaza cu un sirop parfumat cu mirodenii, apoi le ungem cu o crema din nuca oparita cu sirop de zahar si coaja de lamaie rasa. Punem o foaie, nuca, foaie, nuca, foaie si deasupra adaugam nuca macinata, cu zahar pudra. 100 ml de apa si 250 g zahar se fierb timp de 5 minute, apoi adaugam 300 g nuca macinata, coaja de la o lamaie si un pachet de vanilie.


Pelincutele lui Isus sunt foarte bune si se servesc dupa ce s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc