Piersici cu ciocolata

Piersici cu ciocolata este o reteta de prajitura de casa foarte aspectuoasa, deloc greu de preparat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Piersici cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru piersici:
  • 130 ml compot visine
  • 150 ml ulei
  • 1 albus
  • 1/2 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de lamaie
  • 100 g zahar
  • faina
  • umplutura:
  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • 4 linguri cacao
  • 30 g margarina
  • Decor:
  • colorant(galben
  • albastru)
  • zahar

Mod de preparare

Amestecam zaharul cu albusul, uleiul si compotul de visine,adaugam esenta si plicurile de zahar vanilat.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt pana rezulta un aluat usor de modelat.
Incepem din aluat sa formam bilute mici(cam cat o nuca) si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Avem grija sa lasam distanta intre ele ca vor creste si sa nu se lipeasca intre ele.

Dam la cuptor pana cand vedem ca incep sa se ingalbeneasca asta ar cam dura maxim 15 min.

Intre timp pregatim crema:

-punem margarina la topit adaugand zaharul cu apa.Lasam sa fiarba un pic, adaugam cacaoa si lasam sa fiarba pana se ingroasa si se formeaza o crema.
Scoatem piersicile fierbinti din cuptor si le gaurim repede mijlocul.
Dupa unim cate 2 piersici dar la mijloc le umplem cu crema, eu am umplut si cu capsuni facute dulceata din camara Bunatati din Natura. Le dam prin colorant apoi prin zahar. Ca sa iasa culoare verde amestecati colorant galben cu colorant albastru.


Servim piersicile cu ciocolata pe un platou la orice ocazie festiva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Ciorba de perisoare din carne de pui
2
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Crema de mazare cu hribi
3
Supe de legume

Crema de mazare cu hribi

In ultima vreme sunt nelipsite din meniul meu de acasa. Le iubesc atat de mult incat as fi in stare sa fac cure cu supele...

Crema de mazare cu hribi
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
4
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Supa crema de cartofi dulci si morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de cartofi dulci si morcovi

Supa crema de cartofi dulci si morcovi este o reteta de supa densa si aromata, deloc dulce :). Este o reteta de supa crema...

Supa crema de cartofi dulci si morcovi
Parteneri
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia