Ce ti-ai putea dori mai mult decat o prajitura cu o crusta crocanta ce ti se topeste in gura, o prajitura umpluta cu mere si prune cremoase, ceva dulce si bun cu care sa te rasfeti.
Incingeti cuptorul la 200 de grade. Puneti faina, untul si zaharul pudra in vasul robotului de bucatarie si amestecati-le pana cand obtineti o compozitie asemanatoare cu pesmetul. Adaugati oul si amestecati pana cand aluatul incepe sa se adune intr-o bila. Rasturnati-l pe o suprafata pudrata cu faina si framantati-l putin, pana devine omogen. Tapetati cu aluatul o tava pentru tarta cu diamentrul de 20cm pe care ati uns-o cu unt si dat la frigider pentru 20 de minute. Intepati aluatul din loc in loc cu o furculita, puneti deasupra hartie cerata de copt, puneti niste greutati (boabe de fasole) si dati la cuptor pentru 15 minute, pana nu mai e crud. Luati hartia si greutatile de deasupra si mai lasati 5 minute pana cand e rumenit.
Curatati merele si taiati-le felii. Puneti-le intr-un castron si stropiti-le cu zeama de lamaie, pentru a nu se innegri. Amestecati-le cu prunele uscate si ghimbirul tocat. Separat bateti oul cu zaharul pana cand se ingroasa, dupa care ii adaugati amestecand usor o lingura de faina si smantana. Adaugati compozitia peste mere.
Pentru crusta de deasupra: cerneti 75g de faina cu scortisoara intr-un castron, adaugati zaharul brun si untul si amestecati cu degtele pana obtineti o consistenta asemanantoare unui pesmet.
Dupa ce aluatul din tava de tarta s-a racit, adaugati amestecul de mere, mai mult la mijloc, si aranjati deasupra uniform aluatul sfaramicios. dati la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana merele s-aun inmuiat, iar crusta e aurie.
Serviti placinta acrisoara cu mere calda, dupa ce s-a racit 5 minute in tava, alaturi de sos de vanilie sau frisca.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresInca de cand am citit articolul "My blueberry nights - starile unei fete ce iubeste tarta cu afine" postat de catre Adinuta,...
Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)Se pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii